"Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, se numara printre filmele selectionate pentru editia din acest an a Festivalului de la New York, ce se va deschide pe 23 septembrie. Juriul de selectie, care a avut in vedere circa 1.700 de prod
"Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, se numara printre filmele selectionate pentru editia din acest an a Festivalului de la New York, ce se va deschide pe 23 septembrie. Juriul de selectie, care a avut in vedere circa 1.700 de productii, a fost prezidat de Pena si i-a avut ca membri pe criticii Kent Jones, Phillip Lopate, John Powers si Lisa Schwarzbaum.
Cea de-a 43-a editie a Festivalului va reflecta "reafirmarea cinematografiei est-europene" si va avea ca tema istoria, asa cum apare ea pe ecran, a declarat Richard Pena, presedintele juriului de selectie, la anuntarea programului.
Printre filmele care sustin aceasta idee sunt: "Three Times", o pelicula taiwaneza a carei actiune se desfasoara in trei perioade diferite si "Capote", in regia lui Bennett Miller, care urmareste documentarea facuta de scriitorul Truman Capote pentru cartea "Cu sange rece". Filmul lui Puiu este castigatorul premiului sectiunii "Un certain regard" de la Cannes, iar in aceste zile concureaza la Copenhaga.
Festivalul, care va dura pana la 9 octombrie, se va deschide cu o noua isprava regizorala a lui George Clooney, "Good Night, and Good Luck", despre confruntarea dintre o vedeta a stirilor CBS, Edward R. Murrow, si senatorul Joseph McCarthy.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.