Orange Romania a depasit pragul de sase milioane de clienti, dupa ce in luna ianuarie ajunsese la un nivel de cinci milioane de abonati. "Depasirea in premiera a pragului de sase milioane de clienti este un eveniment important pentru Orange, care isi
Orange Romania a depasit pragul de sase milioane de clienti, dupa ce in luna ianuarie ajunsese la un nivel de cinci milioane de abonati. "Depasirea in premiera a pragului de sase milioane de clienti este un eveniment important pentru Orange, care isi intareste astfel pozitia de lider al pietei telecomunicatiilor din Romania. De la inceputul anului, Orange a adaugat mai mult de un milion de clienti", a declarat directorul executiv al companiei, Richard Moat.
Piata romaneasca de telefonie mobila a depasit, in luna iunie, pragul de penetrare de 50%, iar pentru sfarsitul anului este estimat un nivel de 60%.
Orange si-a inceput activitatea in Romania in anul 1996, sub numele de MobilRom, compania fiind redenumita in Orange in aprilie 2002. Firma are un capital social in valoare de 935,97 miliarde lei, actionarii principali fiind Orange Franta - 51% si Wirefree Services Belgia - 22,26%. Anul trecut, Orange Romania a raportat o cifra de afaceri de 774 milioane dolari.
Principalul concurent al Orange este compania MobiFon, furnizorul serviciului GSM Connex. MobiFon a fost infiintata in anul 1996 si si-a inceput activitatea comerciala in data de 15 aprilie 1997. La finele lunii martie, compania inregistra 5,023 milioane de utilizatori, comparativ cu 3,67 milioane in urma cu 12 luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.