Doua superbe goluri "marca" Mutu, dintre care cel de-al doilea intrat in istorie ca reusita 1.000 a nationalei, au reprezentat singurele bile albe dintr-o partida de calificare la Mondiale, disputata acasa, in fata Andorrei. Cu asta am spus totul des
Doua superbe goluri "marca" Mutu, dintre care cel de-al doilea intrat in istorie ca reusita 1.000 a nationalei, au reprezentat singurele bile albe dintr-o partida de calificare la Mondiale, disputata acasa, in fata Andorrei. Cu asta am spus totul despre o nationala ce se tot vrea reconstruita de patru ani, dar care imbatraneste si se prosteste pe zi ce trece. Uratenia acestui meci, la care oaspetii au contribuit din plin prin "piesa" de proasta factura jucata in repriza secunda, a fost amplificata si de replica "tricolorilor", incapabili sa-si vada de treaba si sa evite clinciurile cu modestii lor adversari. Culmea e ca partida cu Andorra va ramane in istorie si pentru ca Dorinel Munteanu a bifat a 125-a selectie, ajungandu-l din urma pe liderul Gica Hagi, chiar la el acasa, pe stadionul care-i poarta numele! Cam multe cifre pentru statistica la un meci pe care am fi dorit sa-l uitam. Dar asa nu se mai poate. Generatia lui Mutu, Chivu, Lobont si ceilalti se poate "mandri" ca a realizat si ea ceva: a dat golul cu numarul 1.000 intr-o intalnire cu Andorra, incheiata cu un "sec" 2-0. "Performanta" pentru care Hagi (prezent in tribuna), Popescu sau Dan Petrescu ar trebui sa roseasca. De rusinea urmasilor, normal!
Adrian Mutu a inscris in min. 41 al partidei golul cu numarul 1.000 in palmaresul all-time al primei reprezentative. "Sunt bucuros pentru cele doua goluri, am reusit doua executii frumoase. Totdeauna cand dau gol pentru echipa nationala este o bucurie", a spus Mutu. Primul gol al echipei nationale a fost marcat de Francisc Ronay, pe 8 iunie 1922, la Belgrad, in meciul Iugoslavia - Romania, scor 1-2. Golul cu numarul 500 a fost marcat de Anghel Iordanescu, pe 23 martie 1977, intr-un meci amical Romania - Turcia, scor 4-0, disputat la Bucuresti. Romania a disputat in compania Andorrei meciul cu numarul 590.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.