"Eram opt jurnalisti care am insotit doua TAB-uri si un camion militar pentru salvarea locuitorilor din comuna Falcoi, Dolj. Venise o viitura puternica si in intuneric se au-zeau strigate disperate de ajutor. Pe la ora 2.00 am gasit doua femei si un
"Eram opt jurnalisti care am insotit doua TAB-uri si un camion militar pentru salvarea locuitorilor din comuna Falcoi, Dolj. Venise o viitura puternica si in intuneric se au-zeau strigate disperate de ajutor. Pe la ora 2.00 am gasit doua femei si un barbat care abia mai puteau rezista agatati de un gard. Dar in noapte se auzeau alte strigate de ajutor, asa ca echipele au plecat sa caute alte persoane. Atunci ne-a surprins o viitura puternica. Va spun, cand am vazut cum se inclina camionul in care se aflau sase colegi jurnalisti am crezut ca se va intampla o tragedie. Abia peste vreo trei ore a venit un al TAB, tocmai de la Caracal, care ne-a salvat", ne-a declarat emotionata, Loredana Chimoiu, corespondentul Antenei 1.
Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor, a informat ieri ca numarul localitatilor afectate de ultimele ploi a a crescut cu 185, iar 181 de persoane au fost salvate miraculos, dintre care 121 in judetul Dolj. in total, peste 1.200 de persoane au parasit casele inundate, distruse sau avariate. in judetul Cluj o batrana de 70 ani a murit trasnita, urcand la 8 numarul mortilor din acest val de inundatii. Meteorologii spun ca la noapte ploile se vor restrange, dar hidrologii se asteapta la inundatii si in urmatoarele 48 de ore.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.