Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a criticat jocul dur si nesportiv practicat de fotbalistii din reprezentativa Andorrei in repriza a doua a meciului pe care cele doua echipe l-au disputat, miercuri, la Constanta, in preliminar
Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a criticat jocul dur si nesportiv practicat de fotbalistii din reprezentativa Andorrei in repriza a doua a meciului pe care cele doua echipe l-au disputat, miercuri, la Constanta, in preliminariile CM-2006, transmite trimisul Mediafax.
"Am realizat o prima repriza foarte buna, pacat ca n-am inscris mai multe goluri. A doua repriza a fost slaba si din cauza centralului, care a lasat jocul liber si pe jucatorii oaspeti sa injure, sa scuipe, sa loveasca, nemaifiind, practic, un joc de fotbal. Important este ca ne-am intalnit si sper ca acest test sa fie util pentru meciul cu Cehia. Am intalnit un adversar modest, insa ati vazut ce arma a folosit. Una nespecifica fotbalului, poate luptelor de strada", a spus Piturca.
Selectionerul a criticat si prestatia arbitrului israelian Haim Jakov, apreciind ca acesta a lasat prea libere disputele dintre jucatori. "Arbitrajul a lasat de dorit. Centralul a lasat libere disputele intre jucatori. La un moment dat, fiind loviti, jucatorii nostri nu mai puteau rezista. Mutu imi cerea mereu sa iasa, fiindu-i frica sa nu ia cartonas rosu, pentru ca adversarul il injura si il lovea pe la spate. Mutu mi-a cerut in nenumarate randuri sa fie schimbat", a subliniat Piturca.
Intrebat daca este normal comportamentul lui Mutu, care s-a apropiat de cateva ori de banca tehnica, gesticuland nervos, Piturca a raspuns: "Daca altcineva patea ce a patit el, se putea intampla si mai rau. Am observat ce-i facea numarul 11 (n.r. - Silva) si nu este normal acest lucru. Le-am spus jucatorilor dupa meci ca, indiferent de armele adversarilor, ei ar fi trebuit sa raspunda prin fotbal acelor gesturi".
Piturca s-a declarat multumit de evolutia celor doi jucatori care au debutat, miercuri, in echipa nationala, Razvan Cocis (Serif Tiraspol) si Cosmin Pascovici (Farul Constanta). "In general am fost multumit de jocul lui Cocis, insa pacat ca nu a marcat la ocazia pe care a avut-o in a doua repriza. El a avut sarcini speciale, mai ales in prima parte, sa devina al treilea varf. Pascovici a intrat intr-un moment cand nu se mai juca fotbal, insa pentru un debutant a fost bine", a explicat selectionerul. Victor Piturca a mentionat ca antrenorul-jucator al echipei CFR Cluj, Dorinel Munteanu, va fi convocat si in continuare la prima reprezentativa, daca va avea evolutii bune. Antrenorul echipei nationale a precizat ca astazi va trimite deja telegramele de convocare stranierilor pentru meciul cu Cehia.
"Voi trimite telegrame la un lot largit, pentru ca pana la meci se pot intampla multe", a explicat Piturca. Selectionerul a refuzat sa comenteze subiectul Radoi, spunand: "De fiecare data cand nu e selectionat un anumit jucator se spune: . Stiti decizia pe care am luat-o, asa ca nu mai are sens sa discutam". Echipa nationala a invins cu 2-0 reprezentativa Andorrei, intr-un meci din grupa intai de calificare la Cupa Mondiala din 2006, din Germania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.