Petrom s-a plasat pe prima pozitie in topul valorii de tranzactionare de la BVB, doua zile consecutiv, cu o lichiditate de 5,1 milioane de lei, brokerii apreciind ca evolutia a fost determinata de intrarea unor capitaluri straine in piata.
Din
Petrom s-a plasat pe prima pozitie in topul valorii de tranzactionare de la BVB, doua zile consecutiv, cu o lichiditate de 5,1 milioane de lei, brokerii apreciind ca evolutia a fost determinata de intrarea unor capitaluri straine in piata.
Din rulajul total, 3,06 milioane de lei au rezultat din doua operatiuni derulate pe piata deal. Cotatia Petrom a coborat cu 1,1%, la 46 de bani pe actiune. Lichiditatea Petrom a ajuns marti la 5,5 milioane de lei, 3,3 milioane reprezentand tranzactii speciale. BRD a inregistrat un rulaj de 4,4 milioane de lei, in usoara scadere fata de sedinta precedenta, cand transferurile au insumat 5,3 milioane de lei. Pretul a stationat la nivelul de inchidere de marti, de 12,4 lei pe actiune.
Potrivit brokerilor, transferurile semnificative realizate cu aceste companii, cea mai mare parte realizate pe piata deal, ar putea sa reprezinte plasamente facute de investitori straini.
In cazul Rompetrol Rafinare a fost consemnata o valoare a tranzactiilor de 1,9 milioane de lei, in conditiile in care cotatia a coborat cu 0,6%, la 9,8 bani pe titlu. Banca Transilvania a inchis la 90,5 bani pe actiune, in scadere cu 0,6%, valoarea transferurilor realizate cu acest emitent totalizand 1,1 milioane de lei. Operatiunile derulate cu cele cinci SIF au insumat 4,5 milioane de lei, iar indicele BET-FI a pierdut 1,09% din cotatie.
Cele mai consistente operatiuni au fost derulate cu SIF Moldova - 1,6 milioane de lei si SIF Oltenia - 1,2 milioane de lei.
Pretul SIF Moldova a ramas la nivelul de marti de 1,47 lei pe actiune, in timp ce SIF Oltenia a coborat cu 1,2%, la 1,71 lei. Indicele BET, calculat pe baza evolutiei celor mai lichide actiuni, a coborat cu 0,57%, iar scaderea inregistrata de indicele BET-C, care reflecta evolutia generala a BVB, a fost de 0,17%. "Probabil vor mai intra capitaluri in piata si lichiditatea va creste. De la stabilirea majorarii pragului de detinere la capitalul SIF, de la 0,1% la 1%, Bursa a avut o evolutie ascendenta, cel putin la nivelul rulajului. In prezent, piata este in cautarea unui echilibru. Lucru normal, avand in vedere ca este momentul raportarii rezultatelor financiare", a declarat un broker. Valoarea totala a tranzactiilor perfectate la BVB a fost de 19,6 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.