Piata de capital a inregistrat, ieri, o depreciere de peste doua procente, in timp ce lichiditatea bursiera a fost destul de scazuta, cifrandu-se la 17 milioane lei. Indicii BET si BET-C au consemnat variatii negative asemanatoare, si anume de 2,10 l

Piata de capital a inregistrat, ieri, o depreciere de peste doua procente, in timp ce lichiditatea bursiera a fost destul de scazuta, cifrandu-se la 17 milioane lei. Indicii BET si BET-C au consemnat variatii negative asemanatoare, si anume de 2,10 la suta, respectiv 2,03 la suta. Segmentul SIF-urilor, in schimb, a stagnat, sfarsitul sedintei de tranzactionare gasind aceste titluri in scadere cu 0,42 la suta. Cel mai tranzactionat emitent din sedinta bursiera de ieri a fost Banca Romana pentru Dezvoltare, al carei rulaj a depasit 4,56 milioane lei. Cursul acestui emitent a cunoscut o depreciere semnificativa, de 5,65 la suta, ultima cotatie fiind de 11,7000 lei pe actiune.
SNP Petrom a fost, de asemenea, o societate puternic tranzactionata, realizand un rulaj de 3,15 milioane lei. Cotatia acestui emitent a inregistrat, insa, o scadere destul de puternica, de 2,17 la suta pana la valoarea de 0,4500 lei pe actiune. Al doilea mare emitent apartinand sectorului bancar, si anume Banca Transilvania, a avut o evolutie contra trendului, cu o crestere de 0,55 la suta, inchizand la o cotatie de 0,9100 lei pe actiune. Valoarea tranzactiilor cu titlurile acestei banci a depasit 1,8 milioane lei, fiind a treia in topul celor mai tranzactionate societati din sedinta de tranzactionare de ieri. Actiunile Bancii Transilvania au facut, ieri, obiectul unor schimburi si pe piata deal, unde un pachet de 235.000 de actiuni s-au tranzactionat la pretul de 0,9150 lei pe actiune, superior celui stabilit pe piata principala. Pe piata SIF-urilor, cel mai mare regres a apartinut SIF Muntenia, care a stabilit un pret de 1,1700 lei pe actiune in urma unei deprecieri de 0,85 la suta. De altfel, SIF-urile nu si-au gasit o linie de trend, ieri, osciland in jurul valorilor de inchidere de ieri.

Piata XMBS se imbogateste cu 18 emitenti de pe Rasdaq

Incepand de astazi, Bursa Electronica Rasdaq va transfera un numar de 18 emitenti listati la BER pe mecanismul de negociere XMBS dezvoltat pe platforma tehnica Arena a BVB. Acesta este cel de-al noualea grup de emitenti care utilizeaza mecanismul de tranzactionare de negociere dezvoltat pe platforma Arena. In prezent, Bursa Electronica Rasdaq utilizeaza sistemul Arena pentru un numar de 1.110 emitenti dintre care 120 tranzactioneaza utilizand sistemul de licitatie Arena-RGBS si 990 sistemul de negociere Arena-XMBS. Piata de negociere extrabursiera XMBS functioneaza in fiecare miercuri si vineri, intre orele 8.40 si 9.40 in afara intervalului de derulare a sedintei de tranzactionare din cadrul BVB.
In cele 12 sedinte de tranzactionare pe piata de negociere extrabursiera XMBS s-au realizat tranzactii in valoare de 14,7 milioane lei. Din noul grup de emitenti fac parte societati ca Citex Targu Jiu, Agromec Orastie, Pajura Grup Bucuresti, Pamof Curtea de Arges, Prodlemn Brasov, Ramira Baia Mare, Rombeton Bucuresti, Romana Alba Iulia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.