Pedistii continua sa-si faca jocul ce duce spre anticipate. Partidele din coalitie au stabilit, acum o saptamana, un program de actiuni si un calendar al acestora, neindeplinirea obiectivelor insemnand organizarea de anticipate. Insa, democratii par
Pedistii continua sa-si faca jocul ce duce spre anticipate. Partidele din coalitie au stabilit, acum o saptamana, un program de actiuni si un calendar al acestora, neindeplinirea obiectivelor insemnand organizarea de anticipate. Insa, democratii par a tergiversa acest calendar, lucru ce ii nelinisteste pe liberali, care, spre deosebire de democrati, nu sunt mari suporteri ai unui scrutin inainte de termen. Lucru sesizat si de premierul Calin Popescu Tariceanu, care, acum doua zile, a convocat Biroul Permanent al PNL pentru a discuta atitudinea partenerilor de coalitie, intalnire dupa care a declarat ca a constatat "cu neplacuta surprindere" ca nu se respecta pasii care trebuie indepliniti.
Democratii, insa, neaga si declara, prin vocea presedintelui Emil Boc, ca nu exista termene depasite in calendarul coalitiei si ca el, personal, nu este adeptul tragerii de mana a partenerilor in fiecare zi, atat timp cat fiecare stie ce are de facut.
"Termenul Comisiei de regulament este pana la 27 august, asa ca nu exista termene depasite. Nu se poate pune in discutie angajamentul celor care au semnat protocolul coalitiei, termenul final fiind 15 septembrie. Eu, personal, nu sunt adeptul ca in fiecare zi sa ii tragem de mana pe partenerii de coalitie, atat timp cat avem un termen final si stim fiecare ce avem de facut", a spus Boc.
PD nu vrea sa fie acuzat "nici macar in gluma"
Potrivit liderului democrat, calendarul propus de liderii coalitiei are ca termen data de 15 septembrie pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere si pentru modificarea Legii Administratiei Publice Locale.
Boc sustine ca abia la acea data se poate spune daca vreun partener din coalitie a incalcat protocolul. "Pana atunci, nu am argumente sa ma pronunt in privinta lipsei vointei unuia sau altuia", a completat liderul democrat.
Presedintele PD a mai spus ca, la nivelul PD, nu se poate pune nici macar in gluma aceasta problema intrucat cele doua obiective au fost initiativa democratilor.
Referitor la calendarul coalitiei, presedintele PD afirma ca in prezent liderii grupurilor parlamentare ale partidelor actualei puteri vor face demersurile necesare pentru modificarea regulamentului si convocarea sesiunii extraordinare. "Mai sunt si alte chestiuni procedurale care sunt convins ca se vor face", a mentionat Boc.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.