Banca Nationala a Romaniei a intervenit iar pe piata, cumparand miercuri intre 100 de milioane de euro si 200 de milioane de euro, pentru a limita aprecierea rapida a monedei nationale, transmite Reuters. Unii analisti considera ca tacticile BNR au f
Banca Nationala a Romaniei a intervenit iar pe piata, cumparand miercuri intre 100 de milioane de euro si 200 de milioane de euro, pentru a limita aprecierea rapida a monedei nationale, transmite Reuters. Unii analisti considera ca tacticile BNR au fost prea agresive, tinand cont de politica de tintire a inflatiei anuntata in aceasta saptamana.
Alti economisti sunt de parere ca BNR opteaza pentru o apreciere graduala a monedei si va lasa leul sa se aprecieze pe termen lung, pentru a putea respecta tinta inflatiei de 5 la suta stabilita pentru sfarsitul anului viitor. Potrivit dealerilor, BNR a intervenit in jurul pranzului, cand cursul era de circa 3,5400 lei noi pentru un euro.
"Va fi greu pentru BNR sa mentina aceste niveluri, intrucat speculantii intra pe piata", a declarat Sorin Moncea, dealer la Finansbank. Un euro este cotat astazi la 3,5787 lei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.