Sa mergi pe strazile Bucurestiului si sa vezi ghete atarnate de cablurile electrice este un lucru din ce in ce mai des intalnit. Nazdravania este facuta de "baietasii de cartier" care noaptea impanzesc colturile strazilor. Locuitorii cartierelor Co
Sa mergi pe strazile Bucurestiului si sa vezi ghete atarnate de cablurile electrice este un lucru din ce in ce mai des intalnit. Nazdravania este facuta de "baietasii de cartier" care noaptea impanzesc colturile strazilor. Locuitorii cartierelor Colentina si Pantelimon sunt cei mai plini de "ghete pe sarma". Un "baietas" s-a incumetat sa ne povesteasca cum se practica acest "sport", cum ii spun ei. "Ne adunam seara in coltul strazii Schitul de Sus, unde cablurile nu sunt trecute peste case. Fiecare aduce de acasa cate o pereche veche de incaltari si incepem sa le aruncam spre sarmele ce traverseaza strazile. Pentru noi este un fel de competitie pe care o numin "Care atarna primul"" ne-a povestit baiatul, unul din practicanti. Oamenii din zona au sesizat autoritatile, dar nimeni nu a intervenit. O echipa a ziarului Libertatea, insotita de o masina de pompieri si un utilaj de la SC Electrica Muntenia Sud (institutii ale caror conduceri au raspuns prompt solicitarii), a mers la fata locului pentru a da ghetele jos de pe cablu. in urma cu putin timp, un ziar local din Ploiesti publica un material similar din care reiesea ca bucurestenii isi usuca ghetele pe sarma.
In timp ce tinerii se distreaza azvarlind ghetele pe sarma, cei mici viseaza la masinute si printese din basme. Cand se trezesc insa dimineata, mai vad cate o pereche de pantofi "pusi la expozitie". "Noi nu stim nimic, baietii astia mari stau noaptea in colt si arunca cu adidasii in sus. Mama mereu ne spune ca din cauza lor o sa ramanem fara lumina", ne-a povestit un copil de pe strada Schitul de Sus (Colentina).
Datorita promptitudinii de care au dat dovada conducerile SC Electrica Muntenia Sud si Brigazii de Pompieri Bucuresti, acum cablurile electrice nu mai risca sa se rupa la cea mai mica bataie a vantului. Iar locuitorii din zona au rasuflat usurati, langa mormanul de adidasi. Va urma si degajarea firelor din alte doua locatii: Piata Delfinului si Strada Carausilor, ambele din cartierul Pantelimon.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.