SIF Banat-Crisana, SIF Moldova si compania de brokeraj SSIF Broker au cumparat actiuni emise de producatorul farmaceutic Biofarm Bucuresti in valoare de peste 5,5 milioane de lei (1,6 milioane de euro), potrivit unor comunicate remise Bursei de Valor
SIF Banat-Crisana, SIF Moldova si compania de brokeraj SSIF Broker au cumparat actiuni emise de producatorul farmaceutic Biofarm Bucuresti in valoare de peste 5,5 milioane de lei (1,6 milioane de euro), potrivit unor comunicate remise Bursei de Valori Bucuresti.
SIF Banat-Crisana si SIF Moldova au preluat 8,1 milioane de actiuni (2,255% din capital), respectiv 4,8 milioane de tiluri (1,3%), tranzactiile totalizand 3,9 milioane de lei.
SSIF Broker a achizitionat 5 milioane de actiuni (1,4% din capital), valoarea operatiunii fiind de 1,5 milioane de lei.
Actionariatul companiei Biofarm Bucuresti s-a modificat semnificativ in urma tranzactiilor bursiere realizate la inceputul anului, cea mai importanta schimbare fiind diminuarea participatiei presedintelui Consiliului de Administratie, Robert Ferran de la 49,9% la 10,007% din titluri.
SIF Oltenia si SIF Banat Crisana au cumparat, cumulat, la inceputul anului aproximativ 13% din actiunile Biofarm, tranzactiile ridicandu-se la aproximativ 10 milioane de lei. Acestea au fost urmate de SSIF Broker din Cluj-Napoca, care a achizitionat 4,7 milioane din actiunile companiei, in valoare de 1,9 milioane de lei. Pachetul reprezinta 1,7% din capitalul social.
SIF Muntenia a fost a treia societate de investitii financiare care a devenit actionar la producatorul de medicamente, dupa ce a intrat in posesia a 2% din titluri.
In luna iulie, printre actionarii companiei se numarau SIF Oltenia - 10,025%, SIF Banat-Crisana - 2,045%, SSIF Broker din Cluj-Napoca - 1,7%, SIF Muntenia - 2%, Robert Ferran - 5,01% si companiile americane Health Sciences Group (putin sub 5%) si International Pharmaceutical Group (Saphiro Bancorp) - 15,52% din titluri. Proprietarii a mai mult de 45% din actiunile companiei nu au fost dezvaluiti. Biofarm a fost infiintata in anul 1990, iar din 1997 are capital integral privat.
Compania a raportat pentru primele sase luni o crestere cu 105% a profitului net, la 7,6 milioane lei, comparativ cu aceeasi perioada din 2004, iar cifra de afaceri s-a situat la 24,4 milioane de lei, cu 26% mai mult decat in intervalul similar din 2004.
Compania este cotata pe Bursa Electronica Rasdaq si se afla in proces de listare la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.
Cotatia Biofarm la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti a fost de 33,5 bani, in scadere cu 1,1%, in contextul unei lichiditati de 1,8 milioane de lei. Valoarea nominala a unei actiuni este de 10 bani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.