Prin clauza de uzufruct se procedeaza la dezmembrarea dreptului de proprietate, la cumparator trecand, de la data incheierii actului, doar nuda proprietate, posesia si folosinta ramanand vanzatorului sau unui tert. Uzufructul are caracterul unui co
Prin clauza de uzufruct se procedeaza la dezmembrarea dreptului de proprietate, la cumparator trecand, de la data incheierii actului, doar nuda proprietate, posesia si folosinta ramanand vanzatorului sau unui tert.
Uzufructul are caracterul unui contract unilateral, nudul proprietar (cumparatoarea in cazul dv.) fiind tinut sa respecte, chiar in lipsa unor clauze exprese, drepturile uzufructuarului, prevazute de art. 521-539 Cod civil.
Daca uzufructul a fost constituit in favoarea ambilor soti, asa cum s-a realizat si in cazul dv., in caz de deces al unuia dintre soti celalalt pastreaza uzufructul pentru intregul imobil.
Avand in vedere dispozitiile legale aratate mai sus, pe durata dreptului de uzufruct, uzufructuarul nu poate fi evacuat din imobil si nici nu poate fi obligat de catre nudul proprietar sa accepte chiriasi chiar daca imobilul in cauza depaseste nevoile personale ale uzufructuarului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.