anuntat prioritatile imediate ale Coalitiei, concetrate in principal pe schimbarea presedintilor Parlamentului, si a ripostat sec la ironiile lui Basescu. Aflat marti in vizita la podul Maracineni, presedintele nu s-a putut abtine sa nu traga de urec
anuntat prioritatile imediate ale Coalitiei, concetrate in principal pe schimbarea presedintilor Parlamentului, si a ripostat sec la ironiile lui Basescu. Aflat marti in vizita la podul Maracineni, presedintele nu s-a putut abtine sa nu traga de urechi Guvernul pentru faptul ca premierul si ministrii au cam neglijat acest obiectiv. "Maine cu siguranta trec premierul si toti ministrii buluciti la pod, ca atat timp cat am fost in concediu au uitat sa mai treaca pe la pod".
in replica, Tariceanu l-a anuntat ieri pe Basescu ca nu e sef de santier ca sa se duca in fiecare zi la deja celebrul pod ce leaga Muntenia de Moldova. "Eu nu ma duc in vizita la Maracineni ca sa ma plimb; sunt inginer constructor si ma pricep. Cu ochiul inginerului pot sa apreciez daca lucrul se desfasoara la nivelul si in ritmul care sa ne permita realizarea termenelor de dare in functiune", a raspuns Tariceanu. El si-a continuat revolta fata de atacurile lui Basescu si a raspuns punctual la acuzele acestuia. Tariceanu a afirmat ca are un punct de vedere diferit fata de presedinte in privinta liberalizarii pietei energiei electrice: "Daca pana acum aveau acces la piata liberalizata numai consumatorii care depaseau un Gwat, acum au acces toti consumatorii".
in ceea ce priveste referirile sefului statului la grupurile de interese care ar influenta anumiti membri ai Cabinetului Tariceanu, premierul liberal a folosit principiul bumerangului pentru a intoarce aceste afirmatii impotriva lui Basescu: "Ori de cate ori organismele abilitate sesizeaza elemente de coruptie, ele trebuie sa sesizeze Procuratura. Nu trebuie sa dau eu un semnal in acest sens, pentru ca serviciile de informatii sunt abilitate pentru acest lucru".
Nu in ultimul rand, Tariceanu "s-a incruntat" si la PD, pe care l-a acuzat de nerespectarea calendarului de prioritati stabilit prin declaratia liderilor Coalitiei. "Am constatat cu neplacuta surprindere ca un calendar pe care l-am facut cu o echipa mixta a Aliantei privind pasii exacti care trebuie indepliniti nu a fost demarat", a spus Calin Popescu Tariceanu. Potrivit acestui calendar, pana acum ar fi trebuit sa inceapa convocarea membrilor Comisiei pentru Regulament a Camerei Deputatilor, pentru ca in perioada 15-27 august sa fie dezbatute amendamentele la proiectul de regulament in cadrul acestei comisii. Prin modificarea Regulamentelor celor doua Camere, in prima saptamana de lucru a Parlamentului Coalitia urmareste debarcarea social-democratilor Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu de la presedintia Parlamentului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.