Cartelul petrolier OPEC si-a anuntat, ieri, intr-un raport, prognozele pentru 2006, cand va trebui sa faca fata unor cereri si mai mari de petrol la nivel mondial, fara a se putea bizui pe o contributie consistenta a tarilor producatoare de titei
Cartelul petrolier OPEC si-a anuntat, ieri, intr-un raport, prognozele pentru 2006, cand va trebui sa faca fata unor cereri si mai mari de petrol la nivel mondial, fara a se putea bizui pe o contributie consistenta a tarilor producatoare de titei ce nu fac parte din cartel. Potrivit raportului lunar al OPEC, citat de Reuters, cererea de titei de anul viitor se va majora cu 1,57 milioane de barili pe zi, datele fiind previziunile referitoare la evolutia economiei mondiale "ceva mai optimiste". Statele Unite, mai prevede raportul OPEC, isi vor mari cererea de titei, iar Chinei se asteapta sa-i revina aproape un sfert din cererea mondiala. Referitor la oferta OPEC, raportul precizeaza ca productia tarilor nemembre ale cartelului se va diminua cu 148.000 barili pe zi, ajungand la doar 51,5 milioane de barili pe zi. Tarile OPEC vor furniza 29,2 milioane de barili pe zi, respectiv o crestere cu 170.000 barili.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.