serviciu, clasament alcatuit pe baza rezultatelor inregistrate pana la inceputul lunii august. Singura diferenta intre cei doi este ca procentajul lui Nadal este calculat pentru 67 de meciuri, iar cel al lui Hanescu doar pentru 30, acesta reprezentan
serviciu, clasament alcatuit pe baza rezultatelor inregistrate pana la inceputul lunii august. Singura diferenta intre cei doi este ca procentajul lui Nadal este calculat pentru 67 de meciuri, iar cel al lui Hanescu doar pentru 30, acesta reprezentand numarul de partide pe care cei doi tenismeni il jucasera pana in acel moment. Drept pentru care Nadal se situeaza pe prima pozitie a topului realizat de RICOH si ATP, iar romanul doar pe locul al doilea. Bucuresteanul e prezent si in clasamentul celor mai multe mingi de break salvate, unde ocupa locul 8 cu 67%. Din pacate, nici un alt jucator roman nu e prezent in acest top.
Conform respectivelor clasamente, cei mai in forma tenismeni la ora actuala sunt Rafael Nadal si americanul Andy Roddick. Nadal e cel mai bun la 5 din cele 10 categorii: procentajul la primul serviciu, punctele castigate pe returul primului serviciu, mingi de break castigate, procentajul la cel de-al doilea serviciu si procentaj la ghemurile castigate pe serviciul adversarului. Andy Roddick ocupa de 4 ori locul intai la: gheme castigate pe propriul serviciu, cei mai multi asi, cele mai multe puncte castigate pe primul serviciu si cele mai multe mingi de break salvate. Metronomul elvetian Roger Federer e numarul 1 doar la categoria celor mai multe puncte castigate pe cel de-al doilea serviciu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.