De luna viitoare biletele de tren se vor scumpi trimestrial cu 5-7 procente. In acest fel pana in decembrie 2007, majorarea totala va fi de 50-60 la suta. Masura a fost initiata de ministrii Transporturilor si Finantelor Publice, in planul privind st
De luna viitoare biletele de tren se vor scumpi trimestrial cu 5-7 procente. In acest fel pana in decembrie 2007, majorarea totala va fi de 50-60 la suta. Masura a fost initiata de ministrii Transporturilor si Finantelor Publice, in planul privind strategia pe termen lung a sectorului feroviar - si aprobata recent de Guvern.
Aceasta noua politica tarifara, de crestere graduala a preturilor, urmareste evitarea unei crize de durata in sistemul feroviar. Societatile din domeniu vor putea astfel sa se echilibreze financiar si sa acopere costurile de utilizare a infrastructurii feroviare, se arata in strategia aprobata de Guvern. In ceea ce priveste actuala structura de trenuri personale, accelerate, rapide si Intercity pentru calatori, aceasta va fi inlocuita treptat in perioada 2005 - 2010 cu o noua structura, formata din trenuri Intercity, regionale si de noapte. Vicepresedintele Federatiei Miscare-Comercial spune ca sindicatele din CFR nu au fost consultate cand s-a luat aceasta decizie. "Nu cunosc programul acesta de reabilitare financiara. Sunt convins ca aceasta masura nu va duce la rentabilizarea CFR. Cred ca prin aceasta masura se incearca sa fie acoperita o parte din subventia data la CFR Calatori, care a fost cu 2.000 de miliarde de lei mai mica decat anul trecut. Acest lucru a creat probleme deosebite CFR Calatori. De asemenea, o posibila cauza a majorarii biletelor de tren poate fi legata si de lucrarile de reabilitare a infrastructurii afecate de inundatii", a declarat Popa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.