Datorita costului tot mai mare al petrolului, deficitul comercial extern francez a ajuns in luna iunie la 1,194 miliarde de euro, atingand astfel nivelul record de 11,193 miliarde de euro pe primul semestru al anului, conform datelor date publicitati
Datorita costului tot mai mare al petrolului, deficitul comercial extern francez a ajuns in luna iunie la 1,194 miliarde de euro, atingand astfel nivelul record de 11,193 miliarde de euro pe primul semestru al anului, conform datelor date publicitatii de autoritatile franceze. Ar fi de precizat ca pe primul semestru al anului trecut deficitul comercial exetrn se situa la aproximativ 580 de milioane de euro. Conform unei declaratii a ministrului de Finante francez, dat fiind ca preturile la energie au fost inghetate la nivelul de la inceputul lunii august, este foarte probabil ca deficitul balantei energetice a Frantei sa depaseasca 40 de miliarde de euro pe intregul an, in conditiile in care anul trecut nu s-au atins decat 29 de miliarde de euro. ''Ingreunarea facturii energetice a Frantei contribuie cu peste 50 la suta la degradarea soldului comercial total'' a subliniat ministrul francez. In luna iunie, exporturile au atins 29,768 de miliarde de euro, pe cand importurile s-au situat in jurul a 31 de miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.