n-au nici o problema. Majoritatea intepaturilor de insecte produc doar o iritatie minora, insa ele pot determina reactii alergice locale si uneori chiar generale. Medicii dermatologi recomanda produsele repelente care reusesc sa creeze un scut in f
n-au nici o problema.
Majoritatea intepaturilor de insecte produc doar o iritatie minora, insa ele pot determina reactii alergice locale si uneori chiar generale. Medicii dermatologi recomanda produsele repelente care reusesc sa creeze un scut in fata insectelor (tantari, albine, viespi, tauni, bondari etc). Sunt creme, geluri, solutii, sprayuri care au in compozitie substante neagreate de insecte. Principalele solutii impotriva tantarilor disponibile in farmacii sunt gama "Off", ce cuprinde spray, lotiune si crema, fiecare la 115.000 de lei si gama "Autan", care cuprinde spray, crema si lotiune - 133.000 de lei pentru fiecare produs.
in cazul copiilor este bine sa consultati medicul sau farmacistul inainte de a cumpara produsul respectiv. Deoarece au pielea subtire, vasele san-
gvine superficiale si somnul adanc, copiii sunt tinte ideale pentru tantari. in caz de intepatura, copilul se scarpina mai mult decat un adult, cauzan-du-si mici rani care favorizeaza infectarea cu bacteriile aflate in mod normal pe piele.
Trebuie sa mai tineti seama ca insectele sunt atrase de mirosurile unor produse cosmetice. Ceea ce inseamna ca e bine sa evitati parfumurile, deodorantele, fixativul de par mai ales noaptea, cand insectele sunt foarte active.
Pentru a reduce riscul aparitiei insectelor, asigurati-va ca in casa sau in gradina nu aveti "ochiuri" de apa care stagneaza.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.