Autoritatile par decise sa ia in calcul cat se poate de serios posibilitatea producerii unui seism devastator in viitorul nu prea indepartat. Pentru a proba capacitatea de reactie a primariilor, dar si a populatiei, reprezentantii Guvernului au anunt
Autoritatile par decise sa ia in calcul cat se poate de serios posibilitatea producerii unui seism devastator in viitorul nu prea indepartat. Pentru a proba capacitatea de reactie a primariilor, dar si a populatiei, reprezentantii Guvernului au anuntat ieri ca in octombrie, va fi organizata in Bucuresti una din cele mai ample simulari de cutremur din Romania. "O buna parte a bucurestenilor va lua parte la simulare. Ne vom pregati pentru ce-i mai rau. Nu am stabilit inca ziua", a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice.

Bucuresti, capitala cea mai expusa la seism

Specialistii sustin ca la ora actuala Bucuresti este capitala cu cel mai inalt grad de risc sesmic din Europa. "Sunt sute de cladiri, in special in centrul orasului, construite inainte de 1940, care pot fi afectate grav in cazul unui seism major. La cutremurul din 1977 peste 90% din pierderile de vieti omenesti s-au concentrat in Capitala", ne-a precizat Dan Lungu, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.