persoane. Peste 10.000 de gospodarii si anexe au fost distruse, zeci de mii de animale au murit inecate, iar 3.320 de drumuri au devenit impracticabile. in total, 3.655 de poduri si podete s-au naruit. Pentru acest sfarsit de saptamana meteorologii a
persoane. Peste 10.000 de gospodarii si anexe au fost distruse, zeci de mii de animale au murit inecate, iar 3.320 de drumuri au devenit impracticabile. in total, 3.655 de poduri si podete s-au naruit. Pentru acest sfarsit de saptamana meteorologii anunta alte ploi torentiale. "S-au rupt norii, a fost potop, a venit puhoiul...", romanii nici nu mai stiu cum sa numeasca urgia care s-a abatut din nou asupra lor. in cateva ore, au cazut 92 l/mp la Pitesti si sapte galeti de ploaie in Oltenia. Autoritatile locale au confirmat ieri ca 5 doljeni au murit din pricina inundatiilor si a trasnetelor. in Valcea, trei persoane au fost date disparute dupa ce masina in care se aflau s-a rasturnat in raul Bistrita, din cauza unei viituri. Alti doi s-au salvat in ultimul moment, ca prin minune. in judetul Olt a fost gasita inecata o batrana de 67 de ani, iar in Teleorman a murit trasnit un barbat in varsta de 53 de ani. Trenul personal care circula de la Bistrita la Ludus a deraiat ieri noapte, iar locomotiva si doua vagoane au ajuns in balarii. Din fericire, nu au fost victime. in Bistrita, viiturile au devastat 23 de case, iar trei podete au fost rupte de ape. in Prahova, un pod de la iesirea din Ploiesti e in pericol sa se prabuseasca intrucat un pilon a fost grav avariat. in tot judetul 20 localitati sunt inundate, iar 400 de familii sunt izolate. Locuitorii din orasele Valenii de Munte si Slanic au ramas fara apa potabila dupa ce conductele au fost smulse de torenti. in Provita de Sus 8 case au ramas fara acoperisuri, iar crucile din cimitir au fost distruse de arborii cazuti. in judetul Buzau, patru sate sunt complet izolate, iar 60 de gospodarii au fost inundate. scolile din cateva localitati vor ramane inchise pentru noul an scolar. Nordul tarii a fost, de asemenea, afectat de ploile torentiale si de revarsarile de pe versanti. in Suceava, 50 de gospodarii si strazile din Gura Humorului au fost invadate de apa. in Harghita, o viitura a distrus o bucata din DN12A spre Bacau, iar soferii sunt indrumati sa ocoleasca prin Cheile Bicazului sau spre Targu Secuiesc. Un trasnet a provocat un incendiu de proportii in localitatea Ciucsangeorgiu (Harghita). in timp ce pompierii se luptau cu flacarile, batranul Halmagyi Alexandru, de 78 ani, s-a speriat, a facut infarct si a murit pe loc. in judetul Sibiu, a fost rupere de nori la miezul noptii de ieri, care a lasat prapad in zeci de gospodarii. in judetul Mures 120 de locuinte, o scoala si patru poduri sunt grav avariate, iar 26 de familii au fost evacuate. in Dambovita peste 100 de case si 250 de gospodarii sunt avariate de ploi. in Arges s-au produs alunecari de teren care au luat si doua poduri, iar circulatia a fost deviata cu 20 km.

Se anunta alte ploi pana vineri

Meteorologii si hidrologii au emis ieri o noua avertizare de ploi abundente, chiar torentiale, in urmatoarele zile, pana vineri seara inclusiv. Zonele care vor fi afectate sunt Moldova, Transilvania, Maramures, Carpatii Orientali, Muntii Apuseni. Ploile vor avea si caracter torential, iar in interval de cateva ore se pot depasi 30 litri pe metrul patrat, iar local chiar si peste 80 litri. Specialistii au insa vesti bune pentru weekend.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.