Pana ieri era o familie normala, dintr-o localitate salajeana. Sustin ca niciodata nu si-au inchipuit ca viata lor se va schimba brusc. Acum au buzunarele doldora de bani si incep sa-si faca planuri marete despre cum vor cheltui peste doua milioane d
Pana ieri era o familie normala, dintr-o localitate salajeana. Sustin ca niciodata nu si-au inchipuit ca viata lor se va schimba brusc. Acum au buzunarele doldora de bani si incep sa-si faca planuri marete despre cum vor cheltui peste doua milioane de dolari, pentru ca atatia bani le raman dupa ce statul isi ia partea sa de impozit. "Sincer, inca nu stiu ce vom face cu banii. Nu am avut timp si puterea sa ma gandesc la asta. De altfel, pana azi (n.r. ieri) cand am ajuns la sediul Loteriei nu am fost pe deplin constient cat de valoros era biletul pe care-l tineam in buzunar", ne-a povestit barbatul, care e trecut de ieri pe lista marilor castigatori la Loto 6 din 49. Cu toate acestea, persoana care a completat biletul si, mai mult chiar, a ales numerele norocoase este sotia sa, Elena.

Numerele norocoase au fost extrase din bol

"Nu jucam in fiecare saptamana, de aceea nu putem sa spunem ca suntem jucatori fideli. Mai mult, de obicei numerele bifate pe bilet reprezinta date de nastere ale membrilor familiei. De data aceasta, m-am dus in agentie, am bagat mana in bolul cu numere si am scos afara dintr-o data chiar sase cifre. Sunt exact numerele pe care le-am bifat pe bilet si totodata cele extrase duminica din urna", ne povesteste Elena. Femeia ne marturiseste ca de duminica seara nu a mai putut sa inchida ochii cu gandul la atata banet. Nici ea nu stie inca ce vor face cu banii, ce afacere isi vor deschide. "stiu sigur pe ce voi cheltui primii bani: pe un bilet la Loterie", spune zambind tanara femeie. si mai are o certitudine: nu se vor muta in Bucuresti, in apartamentul cu doua camere care intra in valoarea premiului de la categoria I. Elena spune amuzata ca prin acest castig si-a "razbunat" socrul, un impatimit al jocului 6 din 49. "Nu am castigat niciodata nimic la nici un concurs. insa premiul asta este ca o razbunare pentru socrul meu, un jucator de-o viata".

Al patrulea mare castig din ultimii 99 de ani

Premiul castigat de familia din Salaj este de 8,5 milioane lei noi. Impozitul la aceasta valoare este de 25%, in acest fel suma neta ajunge la 6,3 milioane de lei noi, ceea ce inseamna circa 2,1 milioane de dolari. Cu aceasta valoare, premiul din 14 august este al patrulea mare castig din ultimii 99 de ani. Interesant este si faptul ca cel mai mare premiu din istoria Loteriei a fost castigat tot in aceasta vara. in luna iunie, un pensionar din Galati incasa circa 5 milioane de euro la Loto 6 din 49. Nici atunci si nici acum castigatorii nu au dorit sa-si dezvaluie public identitatea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.