Uniunea se declara nemultumita de investitiile facute in Covasna si promite localnicilor ca acum, cand se afla la guvernare, va acorda mai multa atentie acestei zone.
Ministrul de stat Marko Bela si ministrul delegat pentru Lucrarile Publice,
Uniunea se declara nemultumita de investitiile facute in Covasna si promite localnicilor ca acum, cand se afla la guvernare, va acorda mai multa atentie acestei zone.
Ministrul de stat Marko Bela si ministrul delegat pentru Lucrarile Publice, Borbely Laszlo, s-au aflat, ieri, intr-o vizita oficiala in judetele Covasna si Harghita. Dupa ce s-a deplasat in mai multe locatii in care se executa lucrari de dezvoltare a infrastructurii, Marko Bela s-a aratat extrem de nemultumit de valoarea investitiilor derulate in ultimii ani in cele doua judete.
"Din pacate, nu sunt investitii mari si preocuparea noastra ar trebui sa fie ca si in aceste judete, Covasna si Harghita, sa vina investitii cat mai consistente fiindca, dupa parerea mea, aceste zone au stat in umbra in anii precedenti si trebuie sa schimbam acest lucru", a declarat liderul Uniunii, citat de Mediafax. In opinia vicepremierului, zona a fost neglijata pentru ca "nu a avut cine sa fie atent la aceste judete". El a dat, insa, asigurari ca acest lucru se va schimba, pentru ca UDMR, aflata acum la guvernare, va incerca sa acorde mai multa atentie acestor probleme. Marko Bela considera ca situatia actuala a fost cauzata de politica dusa in perioada comunista, de a neglija aceste doua judete, unde traiesc preponderent maghiari, iar daca a avut loc o dezvoltare industriala, aceasta s-a facut cu scopul de a modifica procentul etnic in zona. Cu toate acestea insa, el a acuzat guvernarile de dupa 1989 ca au neglijat intentionat modernizarile din zonele locuite de maghiari. "Nu neg ca nu au existat si intentii ca aceste judete sa nu beneficieze de sprijin mai mare", a spus vicepremierul, apreciind ca, desi nu a existat o politica statala sau guvernamentala de acest fel, viziunea comunista mai traia multa vreme. Sustinerea pe care Marko Bela o arata fata de judetul Covasna vine in contextul in care prefectul Gyorgy Ervin, primul prefect din partea Uniunii, agita din nou apele in judet. Conform unui demers a noua fundatii si ligi romanesti din Covasna, stema municipiului Sfantu Gheorghe contine simboluri revizioniste, cum ar fi colinele ce simbolizeaza cei trei munti sustinatori ai Ungariei Mari, Tatra, Matra si Fatra, iar cea a judetului este aceeasi cu cea de pe vremea Imperiului austro-ungar. Prefectul Gyorgy Ervin, sustine, insa, ca nu s-a comis nici un fel de ilegalitate in activitatea Prefecturii, intrucat comisiile de heraldica au avizat favorabil proiectul de stema.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.