Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a suplimentat bugetul alocat sustinerii investitiilor realizate de firmele nou infiintate si microintreprinderi cu 19 miliarde de lei, ca urmare a numarului mare de cereri pentru fi
Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a suplimentat bugetul alocat sustinerii investitiilor realizate de firmele nou infiintate si microintreprinderi cu 19 miliarde de lei, ca urmare a numarului mare de cereri pentru finantari nerambursabile. Potrivit unui anunt al ANIMMC, bugetul programului pentru acest an a fost majorat la 119 miliarde de lei vechi (11,9 milioane de lei noi) fata de 100 miliarde de lei (10 milioane de lei noi) cat era initial. Programul a devenit operational, luni, 15 august, in prima zi fiind deja depuse 110 cereri pentru obtinerea de finantari nerambursabile. Firmele interesate pot depune dosarele in vederea finantarii investitiilor pana la data de 26 august. Sustinerea financiara acordata prin acest program nu poate depasi echivalentul in lei a 50.000 euro, in cazul firmelor mici si mijlocii, respectiv 10.000 euro, pentru societatile nou infiintate si microintreprinderi, si nu poate acoperi mai mult de 40% din valoarea proiectului de investitii. Banca selectata va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, pe termen mediu sau lung, care va acoperi minimum 45% din valoarea proiectului de investitii, iar contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minimum 15% din valoarea proiectului de investitii, in natura sau in numerar. Potrivit ANIMMC, banii pentru suplimentarea bugetului programului au fost realocati de la alte programe cu solicitari mai reduse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.