Un fond de investitii controlat de omul de afaceri George Soros a raportat, la sfarsitul celui de-al doilea trimestru, absenta din portofoliul sau a unor actiuni la o serie de companii cu activitati in sectorul energetic, in valoare de aproximativ 10
Un fond de investitii controlat de omul de afaceri George Soros a raportat, la sfarsitul celui de-al doilea trimestru, absenta din portofoliul sau a unor actiuni la o serie de companii cu activitati in sectorul energetic, in valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, transmite Mediafax. Conform unui raport inaintat de Fondul de investitii Comisiei pentru operatiuni bursiere (SEC), actiunile care lipsesc apareau in portofoliul sau la finele primului trimestru. Din informatiile puse la dispozitie de catre fond, insa, nu reiese daca titlurile au fost vandute sau au fost retrase din alte motive. Printre actiunile care nu mai apar in portofoliul Soros Fund Management LLC se numara cele la companiile ConocoPhillips, Exxon Mobil, Schlumberger, Valero Energy, Suncor Energy si XTO Energy. Pe langa actiunile mentionate, nici titluri apartinand unor grupuri precum Altria, Citigroup, Phelps Dodge si Questar nu mai figureaza in listele Soros Fund Management LLC. Ca urmare a acestui incident, la 30 iunie, fondul avea in administrare actiuni in valoare de 1,8 miliarde de dolari, in scadere fata de 2,3 miliarde de dolari la 31 martie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.