Trei agenti de Politie sunt acuzati ca au lasat proxenetii si prostituatele din Turda sa-si faca de cap, primind in schimb partide incendiare de sex, sume importante de bani si chefuri rasunatoare. Asa-zisii oameni ai legii au fost retinuti luni sear

Trei agenti de Politie sunt acuzati ca au lasat proxenetii si prostituatele din Turda sa-si faca de cap, primind in schimb partide incendiare de sex, sume importante de bani si chefuri rasunatoare. Asa-zisii oameni ai legii au fost retinuti luni seara pentru 24 de ore si risca sa fie arestati preventiv pentru ca au favorizat activitatile unei retele de infractori.
Nicolae Liviu B., 41 de ani, Ioan C., 45 de ani, si Catalin Cosmin L., 26 de ani, toti agenti de Politie din Turda, doi dintre ei de la Ordine Publica si unul de la Judiciar sunt invinuiti ca au favorizat activitatea prostituatelor si proxenetilor din municipiul Turda, a declarat, ieri, chestorul principal Eugen Corciu, adjunctul inspectorului general al Politiei Romane. Anchetatorii clujeni au descoperit implicarea politistilor in aceasta afacere, dupa ce au fost arestate in jur de 15 persoane, toate suspectate de trafic de minore si proxenetism. Unele dintre acestea le-au declarat anchetatorilor ca multi politisti stiau despre activitatile lor ilegale, dar ca, in schimbul unor avantaje, au "inchis ochii". La inceputul lunii august, un presupus traficant de minore din municipiul Turda a fost arestat preventiv, fiind acuzat ca, prin violenta si amenintari, ar fi obligat mai multe tinere sa se prostitueze. Mircea Vasile Iliuta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de persoane si proxenetism de catre judecatori ai Tribunalului Cluj. Potrivit anchetatorilor, in perioada octombrie 2004 - mai 2005, Iliuta ar fi exploatat mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat si le-ar fi inlesnit sa practice prostitutia. De asemenea, ofiterii Centrului Zonal Cluj l-au depistat, la Punctul de trecere a frontierei Bors, pe Ionel Daniel B., 32 de ani, membru al retelei infractionale care actiona in Turda. Acesta a fost arestat pentru 29 de zile, pentru asociere la o grupare criminala si trafic de minori, a precizat chestorul principal Corciu. In acest caz, 15 persoane din zona Turda - Campia Turzii sunt cercetate sub suspiciunea de trafic de minore si proxenetism.

Fetele, racolate de "Buza de Iepure"

Primii doi presupusi traficanti au fost retinuti in noaptea de 6 /7 mai a.c., dupa o actiune in forta a politistilor, si procurorilor. Mircea Crisan, un recidivist poreclit "Buza de Iepure", si Rozalia Aleman au fost ridicati chiar din locurile in care le duceau pe fete. Cateva zile mai tarziu, alte doua persoane au fost arestate. Ioan Aleman si Ioan Covaci au fost prinsi in flagrant, chiar in momentul in care negociau cu niste clienti plasarea unor minore. La 19 mai a.c., Ciprian Baizat, un fost militar la o Unitate din Turda, si Mihai Moldovan, fost gardian in Campia Turzii, au fost prinsi de anchetatori. Acestia sunt acuzati ca lucrau impreuna cu primii doi arestati. Anchetatorii sustin ca fetele erau racolate de "Buza de Iepure" si de Aleman, duse in garsoniera gardianului, iar fostul militar le aducea clienti. Zeci de tinere ar fi fost racolate, batute si amenintate chiar cu pistolul sa practice prostitutia. In luna iulie, alte opt persoane au fost retinute pentru cercetari. Pentru prima data, acestea au declarat anchetatorilor ca unii politisti stiau despre activitatile lor ilegale, dar ca, in schimbul unor partide de sex sau mici chefuri, au trecut cu vederea aceste lucruri. Conform declaratiilor fetelor, unul dintre politisti, care si-a dat demisia la scurt timp dupa primele arestari, le-ar fi vandut prostituatelor bijuterii aduse din Turcia de sotia lui. In paralel cu cercetarile impotriva suspectilor, se fac verificari si in legatura cu politistii care ar fi stiut despre ilegalitatile acestora si nu ar fi luat nici o masura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.