Societatile de salubrizare au salutat initiativa Consiliului General si urmeaza sa puna in aplicare noile tarife: 59.500 lei pe luna pentru fiecare persoana! Daca va linisteste, pretul include TVA. Gunoiul menajer este cel care se aduna la ghena fiec
Societatile de salubrizare au salutat initiativa Consiliului General si urmeaza sa puna in aplicare noile tarife: 59.500 lei pe luna pentru fiecare persoana! Daca va linisteste, pretul include TVA. Gunoiul menajer este cel care se aduna la ghena fiecarui bloc, iar costul ridicarii si depozitarii la groapa de gunoi va fi inclus in intretinere. "Ridicarea gunoiului menajer costa pana acum intre 25.000 lei si 30.000 lei. Dupa aceasta scumpire dictata de Consiliul General, pretul va fi de aproximativ 60.000 lei. Estimam o crestere a intretinerii cu trei procente", ne-a spus Radu Opaina, directorul Federatiei Asociatiilor de Proprietari (FAPR). Scumpirea se va aplica de luna aceasta, asa ca noile facturi emise pentru gunoiul menajer vor veni marite cu suta la suta. Reprezentantii societatilor de salubrizare ne-au confirmat noile preturi. Aceasta inseamna ca din luna august fiecare bucurestean va plati pentru gunoiul adunat in locuinta 59.500 lei. Un pret mai mare chiar decat cel pentru apa.

Salubrizatorii vor face reduceri de 15%

"in medie, fiecare bucurestean consuma 2,5 metri cubi de apa lunar. Daca socotim consumul la pretul de 19.000 lei metrul cub, ajungem la o cheltuiala de 47.500 lei de persoana pentru apa rece si canalizare. Adica apa e cu 12.000 lei mai ieftina decat gunoiul", continua Radu Opaina. Directorii firmelor care se ocupa de salubrizare in Capitala spun ca pretul gunoiului menajer nu a mai fost modificat de aproape trei ani de zile, iar reprezentantii unor societati au anuntat deja ca vor aplica reduceri de 15% pentru cei care isi achita la timp facturile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.