Profitul net al producatorului de aluminiu Alro Slatina s-a diminuat, in primele sase luni ale anului, la 57 milioane lei (15,5 milioane euro), nivel cu aproape jumatate mai redus fata de cel consemnat in primul semestru al anului trecut, potrivit da
Profitul net al producatorului de aluminiu Alro Slatina s-a diminuat, in primele sase luni ale anului, la 57 milioane lei (15,5 milioane euro), nivel cu aproape jumatate mai redus fata de cel consemnat in primul semestru al anului trecut, potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucuresti.
"Scaderea profitului din primul semestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut a fost determinata de majorarea temporara a costurilor de achizitie a aluminei", a declarat Marian Nastase, vicepresedintele consiliului de administratie al Alro Slatina, agentiei Mediafax. El a precizat ca acordul cu fostul furnizor de alumina a expirat in prima parte a acestui an, iar pana la incheierea unui nou contract de achizitie compania a fost nevoita sa cumpere materia prima de pe piata spot, la preturi mai mari. "Noul contract pe termen lung de furnizare a aluminei ne va permite sa avem un control mai bun al costurilor pentru cel de al doilea semestru al acestui an", a mai spus Nastase.
In primele sase luni ale anului, Alro a contabilizat venituri cu 7% mai mari, in termeni nominali, pana la valoarea de 749 milioane de lei (204,5 milioane de euro), si cheltuieli de 683,3 milioane de lei (186,4 milioane de euro). Cifra de afaceri a societatii a crescut usor, pana la 724 milioane de lei (197 milioane de euro), comparativ cu perioada similara din 2004, cand valoarea a fost de 697,6 milioane de lei (171,7 milioane de euro).
Alro Slatina este controlata de catre casa americana de comert Marco International, care detine 76,08% din actiuni. Participatia grupului Marco la capitalul social al Alprom este de 94,02%, impartita intre combinatul Alro Slatina, care detine pachetul majoritar, Conef si Marco Acquisitions.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.