nici nu a fost demis si nici nu exista posibilitatea de a fi demis. Cel putin, pana in iarna", a asigurat Copos. Pretul platit de fotbalisti, de presedintele Dinu Gheorghe si Razvan Lucescu pentru mentinerea actualei echipe este extrem de ridicat. Fo
nici nu a fost demis si nici nu exista posibilitatea de a fi demis. Cel putin, pana in iarna", a asigurat Copos. Pretul platit de fotbalisti, de presedintele Dinu Gheorghe si Razvan Lucescu pentru mentinerea actualei echipe este extrem de ridicat. Fotbalistii i-au spus lui Copos ca ei sunt vinovati pentru rezultatele slabe si l-au asigurat pe patron ca in eventualitatea in care rateaza si anul acesta titlul de campioni, renunta de buna voie la toti banii ce li s-ar cuveni din primele de joc.
Libertatea: Ramane Razvan Lucescu la Rapid?
George Copos: E prima mea zi de concediu si n-as vrea sa mai vorbesc despre fotbal. Dar nu stiu de ce au scris ziarele ca l-am dat afara pe Razvan Lucescu. Colegii mei din Consiliul Director s-au intalnit luni seara si au discutat despre situatia echipei. Pe la 1.00 noaptea dialogul s-a aprins, s-a luat in calcul demiterea lui Razvan pentru ca Rapidul a ratat startul de sezon dupa remiza cu FC Arges de pe teren propriu. Sponsorii sunt nemultumiti in primul rand de calitatea jocului.
Ce hotarare s-a luat la final?
Eu am discutat luni seara la telefon atat cu Boloni, cat si cu Rednic. Primul a refuzat oferta de a prelua Rapidul, iar venirea lui Mircea Rednic a picat ieri dimineata, dupa o discutie pe care am avut-o cu jucatorii. Razvan Lucescu nu si-a dat demisia si nici nu a fost demis. Precizez ca nici nu mai exista posibilitatea de a fi demis.
Cum v-au convins jucatorii sa-l pastrati pe Lucescu jr.?
si-au asumat raspunderea rezultatelor. Mi-au spus ca ei sunt vinovati pentru esecurile de pana acum. Dar nu asa m-au convins. M-au asigurat ca daca anul acesta Rapidul nu ia titlul nici un fotbalist nu-si va lua banii. E foarte bine asa, mie imi convine, sa munceasca mai mult pentru a obtine performante, ca de doi ani Rapidul a facut figuratie. Sa fie clar, daca Rapidul rateaza titlul, jucatorii vor renunta de bunavoie la bani.
Acum doi ani l-ati inlaturat pe Rednic...
inlaturarea lui Rednic acum doi ani a fost cea mai mare greseala a mea. Regret, dar n-am ce sa mai fac.
V-ati certat si cu Mircea Lucescu?
Tatal lui Razvan este prietenul meu. Am vorbit cu el si luni seara si azi (n.r. ieri). I-am cerut sfatul, pentru ca la Rapid este in prezent intr-o situatie delicata. Mi-a spus ca nu e bine sa renunt la Razvan acum, la inceput de sezon. M-a sfatuit sa mai astept, altfel risc sa distrug echipa. Concluzia este ca la iarna vom trage linie. Daca Rapidul va merge bine, Razvan va ramane, daca nu, va pleca. Sunt destui antrenori care vor sa vina la Rapid. Totul se va decide la iarna, in functie de rezultatele din campionat si de parcursul din Cupa UEFA.
Dinu Gheorghe ramane presedinte?
in cazul lui Dinu Gheorghe este la fel ca la jucatori. si el si-a asumat raspunderea rezultatelor si nu va lua nici un ban daca nu este indeplinit obiectivul. Asa ca ramane alaturi de Lucescu. Nu se mai putea asa. Au venit fotbalisti buni, am investit bani multi, dar rezultatele intarzie sa apara.
Nici nu mai stiu cati bani am bagat anul acesta in transferuri. Rapidul are un buget de 5 milioane de dolari. Este normal sa-mi doresc performanta.

Ar economisi peste 500.000 $

Decizia jucatorilor de a renunta de bunavoie la banii cuveniti din primele de joc daca nu ies campioni doar pentru a-l salva pe antrenorul lor preferat, Razvan Lucescu, este destul de riscanta. in conditiile in care giulestenii joaca pe 650$ acasa si 1.300$ in deplasare la meciurile normale si pe 1.500$ pe teren propriu si 3.000$ in deplasare la derby-uri, la un calcul simplu rezulta ca elevii lui Lucescu jr. sunt dispusi sa dea cu piciorul la 405.900 $. Calcularea sumei este valabila pentru 11 jucatori, adica titularii utilizati de Lucescu, include 30 de partide, dintre care trei derby-uri, cu Steaua, Dinamo si Poli Timisoara. Defalcat, fotbalistii ar renunta la 12.300 $ ce i-ar putea castiga pe teren propriu si 24.600$ ce i-ar putea obtine in eventualitatea victoriilor din deplasare. in concluzie, fiecare fotbalist titular ar pierde cate 36.900$ de caciula, adica 405.900$ pentru primul unsprezece. Daca mai adaugam si banii pe care ar urma sa-i incaseze rezervele, adica jumatate din cat li se cuvine titularilor, suma ar depasi cu mult o jumatate de milion de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.