Liderii Federatiei "Solidaritatea Sanitara" sustin ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la criza din Sanatate nu ating adevaratele probleme ale sistemului sanitar. Cadrele medicale considera nepotrivita interventia reprezentantului
Liderii Federatiei "Solidaritatea Sanitara" sustin ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la criza din Sanatate nu ating adevaratele probleme ale sistemului sanitar. Cadrele medicale considera nepotrivita interventia reprezentantului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru modificarea Legii spitalelor sub motivul ca din cauza acestei legi cateva spitale cheltuie cea mai mare parte din banii din asigurari. "Acest lucru nu ar trebui sa se intample in conditiile in care sistemul de plata pentru servicii medicale si pe caz rezolvat din partea CNAS ar functiona corect, spitalele avute in vedere de catre reprezentantul CNAS trebuie sa incaseze, doar banii pentru serviciile prestate", a afirmat vicepresedintele federatiei, Viorel Rotila. Acesta a mai adaugat ca depasirea bugetelor alocate de catre managerul spitalelor, invocata de presedintele Basescu, nu poate fi imputata in totalitate acestora. "Desi nu negam deficientele de management, consideram ca depasirea bugetelor alocate are drept principala cauza faptul ca acestea sunt insuficiente pentru asigurarea functionarii spitalelor, uneori ele fiind insuficiente si pentru plata salariilor", a spus vicepresedintele "Solidaritatii Sanitare". In opinia liderilor federatiei, situatia dezastruoasa a sistemului sanitar are ca principala cauza deturnarea in mod sistematic a banilor stransi pentru Sanatate pentru a acoperi alte "gauri bugetare".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.