Administratorul unei societati comerciale bucurestene va fi cercetat de procurorii Parchetului instantei supreme pentru evaziune fiscala, dupa ce a vandut produse in valoare de aproape 40 de miliarde, fara a plati taxele aferente. Prejudiciul creat b
Administratorul unei societati comerciale bucurestene va fi cercetat de procurorii Parchetului instantei supreme pentru evaziune fiscala, dupa ce a vandut produse in valoare de aproape 40 de miliarde, fara a plati taxele aferente. Prejudiciul creat bugetului de stat a fost de peste 15 miliarde de lei vechi.
Ancheta in acest caz a fost demarata de catre ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Romane, in urma unor sesizari privind afacerile ilegale pe care le-ar fi comis administratorul societatii Tehnomin Group SA din Bucuresti.
Potrivit anchetatorilor, in perioada aprilie - august 2002, Constantin Majaru a vandut Companiei Nationala Caile Ferate Romane, discuri abrazive si discuri diamantate in valoare de 39 miliarde de lei, inregistrand in contabilitatea societatii pe care o administra cheltuieli nereale privind achizitia acelor marfuri.
Inregistrarile false din documentele contabile aveau drept scop sustragerea de la plata TVA si a impozitului de profit.
In urma verificarilor efectuate de politisti impreuna cu Garda Financiara - Comisariatul General s-a stabilit faptul ca, SC Tehnomin Group SA a cumparat marfuri in valoare de 35 miliarde lei de la doua societati "fantoma" (SC Denis Carm 3000 SRL si SC Sidernef Ind. SA), exercitandu-si, astfel, in mod nejustificat, dreptul de deducere a cheltuielilor efectuate cu aprovizionarea produselor si drepturilor de deducere a TVA, in suma de 6,6 miliarde lei.
Pentru elucidarea acestui caz si stabilirea intregii activitati infractionale a administratorului a fost sesizat Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, cercetarile fiind continuate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.