Cel putin 45 de persoane au ramas cu ochii in "soare", dupa ce un om de afaceri din Iasi le-a promis excursii de vis in Anglia si Irlanda. Desi au platit intre 500 si 1.800 de euro pentru pachetele turistice, nimeni nu a ajuns sa se bucure de vacante
Cel putin 45 de persoane au ramas cu ochii in "soare", dupa ce un om de afaceri din Iasi le-a promis excursii de vis in Anglia si Irlanda. Desi au platit intre 500 si 1.800 de euro pentru pachetele turistice, nimeni nu a ajuns sa se bucure de vacantele promise. Andrei Podoleanu, patronul firmei Alura Extern Travel SRl Iasi este acuzat acum de inselaciune si, cu toate acestea, este cercetat in stare de libertate.
Nici in urma cu doua zile, afaceristul Podoleanu nu a putut fi trimis dupa gratii, desi este suspectat ca a pacalit cu 3,5 miliarde lei vechi zeci de persoane, cu oferte de turism. La inceputul saptamanii, magistratii Curtii de Apel Iasi au respins recursul Parchetului impotriva deciziei Tribunalului Iasi de a-l lasa pe Podoleanu in libertate. Acuzat ca a escrocat 45 de persoane cu aproape 3,5 miliarde de lei, Podoleanu a fost prezentat in fata magistratilor care urmau sa discute arestarea lui. Pentru a-si dovedi inca o data nevinovatia, barbatul a depus la dosar o serie de acte potrivit carora circa 60 de persoane, care au apelat la firma lui pentru a pleca in excursii peste hotare, si-au primit inapoi banii. Potrivit anchetatorilor, Podoleanu a fost acuzat de inselaciune si a intrat in atentia politistilor in urma cu aproape un an, cand 45 de persoane au depus plangere impotriva sa. Administrator al firmei Alura Extern Travel SRL Iasi, barbatul a lansat pe piata un pachet de servicii turistice deosebit de atractiv. Concret, el a anuntat ca organizeaza, contra cost, evident, excursii in Anglia si Irlanda, in pret fiind incluse transportul, cazarea si masa. In luna iunie 2004 deja aparusera primii doritori si dupa acestia multi altii. Oamenii legii spun ca administratorul iesean ar fi reusit sa pacaleasca 45 de persoane, de la care a pretins si primit aproape 3,5 miliarde lei vechi. Pentru a fi credibil si a castiga increderea clientilor, Podoleanu le-a inmanat acestora bilete la ordin, drept garantie. Ulterior, s-a dovedit ca aceste instrumente de plata au fost nefolositoare, in conditiile in care la firma lui Podoleanu nu avea banii necesari in cont. Anchetatorii banuiesc faptul ca numarul victimelor ar fi mult mai mare, insa, deocamdata, doar 45 de persoane s-au plans ca au fost trase pe "sfoara".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.