Conducerea combinatului Sidex Galati a anuntat ca cel putin 1.000 de salariati si-au depus dosarele in vederea disponibilizarii. La Sidex exista un program care prevede ca cine pleaca de bunavoie din uzina primeste compensatii banesti. Este o metoda
Conducerea combinatului Sidex Galati a anuntat ca cel putin 1.000 de salariati si-au depus dosarele in vederea disponibilizarii. La Sidex exista un program care prevede ca cine pleaca de bunavoie din uzina primeste compensatii banesti. Este o metoda prin care conducerea indiana de la Mittal Steel a reusit sa dea afara circa 10.000 de muncitori in ultimii ani. Actualul program se va termina pe 20 august.
Pentru fiecare plecare voita conducerea va acorda o suma fixa cuprinsa intre 12.000 si 16.000 de lei noi, in raport cu vechimea in munca. Banii vor fi virati in termen de cel mult zece zile de la incetarea raporturilor de munca.
Persoanele inscrise pe lista vor mai primi, de asemenea, in functie de vechime, timp de 6, 9 sau 12 luni, cuantumul ultimului salariu brut individual obtinut in luna anterioara plecarii, din care se vor scadea contributiile la bugetul statului.
Salariatii care au o vechime de pana la trei ani in combinat si doresc sa plece de pe platforma nu vor primi nici o recompensa baneasca. Aceasta runda de plecari voluntare este a treia de la instalarea patronatului anglo-indian dupa cele din 2002 si 2004. Combinatul de la Galati avea in 2002 un numar de 27.000 de angajati, iar anul acesta mai lucreaza la Mittal Steel 17.500 de persoane. Conducerea vrea ca pana in 2008 sa ramana cu 12.000 de angajati si estima ca la runda de concedieri la cerere care s-a incheiat ieri vor parasi platforma siderurgica 1.800 de persoane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.