Cateva sute de persoane au participat, ieri, la Ziua Marinei Romane, organizata pe faleza Cazinoului din Constanta. Manifestarile au inceput la ora 10.00, cu arborarea drapelului national si au continuat cu citirea ordinului comun al ministrului Apar

Cateva sute de persoane au participat, ieri, la Ziua Marinei Romane, organizata pe faleza Cazinoului din Constanta. Manifestarile au inceput la ora 10.00, cu arborarea drapelului national si au continuat cu citirea ordinului comun al ministrului Apararii Nationale si al ministrului Transporturilor, Teodor Atanasiu, care a tinut sa felicite Marina Militara pentru implinirea a 145 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane. Evenimentul nu a fost scutit de incidente. Una dintre invitate, aflata in spatele tribunei, s-a prabusit in gol de la o inaltime de doi metri, dar a scapat nevatamata.
La festivitatile Marinei Militare, pe langa cele trei fregate ale Fortelor Navale Romane, flotila de Dunare, au participat si cele sase din componenta Blackseafor, aflate la Constanta. Dupa-amiaza, in Portul turistic Tomis au avut loc jocuri marinaresti pe uscat, o defilare a fanfarei militare, un spectacol si un program artistic oferit de oficialitatile locale.
Ziua Marinei s-a incheiat la Constanta in jurul orei 21.00, cu un foc de artificii.

La Manastirea Nicula, lui Tariceanu i s-a cerut majorarea pensiilor

Peste 200.000 de credinciosi din intreaga tara s-au aflat, ieri, la Manastirea Nicula, din judetul Cluj, unde au asistat la slujba oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si s-au rugat la Icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria.
Aici au fost prezenti premierul Calin Popescu Tariceanu si liderul PD, Emil Boc.
Pelerinajul de la Manastirea Nicula a inceput in urma cu doua zile. Credinciosii veniti la aceasta Manastire au inconjurat de trei ori biserica in coate si in genunchi pentru ca se spune ca oricine respecta acest obicei va fi iertat de toate pacatele si i se vor indeplini dorintele. Preotii de aici au sfintit 100.000 de litri de apa.
Ieri, cei peste 200.000 de credinciosi s-au rugat la Icoana Maicii Domnului despre care legenda spune ca a lacrimat 26 de zile, din 15 februarie pana in 12 martie 1694. Dupa terminarea slujbei, premierul Tariceanu a stat de vorba cu o parte dintre credinciosi. Acestia i-au cerut o majorare a pensiilor, iar cei veniti din localitatile recent afectate de inundatii i-au explicat cum merg lucrurile in teritoriu. Unii s-au plans de faptul ca materialele de constructii pentru case nu au sosit in localitatile acoperite de ape. Tot ieri, la Sanctuarul de la Cacica, judetul Suceava, peste 10.000 de credinciosi catolici din tara si din strainatate au participat la Sfanta Liturghie Pontificala prilejuita de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.