Societatea Nationala a Carbunelui (SNC) Ploiesti va disponibiliza in luna septembrie 317 angajati, dupa ce in acest an au mai fost concediate 1.440 persoane, numarul total al salariatilor fiind astfel redus la jumatatea celui inregistrat la inceputul
Societatea Nationala a Carbunelui (SNC) Ploiesti va disponibiliza in luna septembrie 317 angajati, dupa ce in acest an au mai fost concediate 1.440 persoane, numarul total al salariatilor fiind astfel redus la jumatatea celui inregistrat la inceputul anului 2005, au declarat, pentru Mediafax, surse din Ministerul Economiei. SNC Ploiesti, aflata in proprietatea statului roman, a prevazut pentru acest an un program de restructurare care prevede atat masuri de reducere a capacitatii de productie, cat si disponibilizarea cu plati compensatorii a 1.757 salariati, reprezentand 50 la suta din personalul existent la 1 ianuarie 2005. Primii 503 angajati au fost disponibilizati incepand cu jumatatea lunii februarie, iar a doua etapa de reducere a personalului a fost aplicata in luna iunie, cand au fost mai fost desfiintate 937 de posturi. A treia etapa de concedieri va fi operata in luna septembrie, cand alte 317 persoane vor fi disponibilizate, au precizat sursele citate. La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a decis reorganizarea societatii prin infiintarea a trei filiale - Carbonifera, Lignitul si Salajul - pentru extractia si comercializarea carbunelui si a altor produse obtinute din activitatile miniere. Dupa procesul de reorganizare, societatea va avea ca obiect principal de activitate inchiderea si conservarea minelor. In ultimii opt ani, SNC Ploiesti a renuntat la 11.993 de salariati, reprezentand 75 la suta din personalul existent in 1997.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.