Productia industriala a Chinei a crescut in luna iulie a.c., cu 16,1 la suta fata de productia din aceeasi perioada a anului trecut. Cifre oficiale date publicitatii de Biroul National de Statistica, reluate si de agentiile internationale de presa ar
Productia industriala a Chinei a crescut in luna iulie a.c., cu 16,1 la suta fata de productia din aceeasi perioada a anului trecut. Cifre oficiale date publicitatii de Biroul National de Statistica, reluate si de agentiile internationale de presa arata ca, cresterea in primul semestru al anului 2005 a fost de 16,3 la suta, la 3.810 miliarde de yuani, ceea ce demonstreaza ca economia chineza isi continua ritmul ascendent, in ciuda politicii de macrocontrol instituita in urma cu 18 luni, care a avut ca efect o oarecare reducere a investitiilor. PIB-ul Chinei a crescut in primele sase luni ale acestui an cu 9,5 la suta, superior cifrei de 8 la suta stabilit initial pentru 2005. Potrivit acelorasi surse, cresteri mari s-au inregistrat indeosebi in industriile chimica, grea, alimentara, de medicamente, confectii si accesorii. In industriile usoare, cresterile au fost intre 18 si 21,3 la suta. In industria chineza de otel, cea mai mare din lume, cresterile au fost de 28,6 la suta pana la 30,7 la suta, in extractia de carbune - de 10,8 la suta, la energia electrica - de 14,9 la suta, la automobile - de 27,8 la suta. Exporturile chineze au ajuns la 391,3 miliarde de yuani, o crestere, potrivit Biroului de Statistica, de 26,1 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.