Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a transmis, ieri, o avertizare hidrologica catre Prefecturile judetelor: Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Caras Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti,
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a transmis, ieri, o avertizare hidrologica catre Prefecturile judetelor: Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Caras Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea.
Prognoza hidrologica prevede pentru intervalul 15-19 august a.c., posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale si cresteri semnificative de debite si niveluri in majoritatea tarii.
Tot ieri, MMGA a trimis o avertizare meteorologica tuturor Prefecturilor din tara. Avertizarea prevede ca pana maine seara va ploua abundent, chiar torential, cantitatile de apa urmand a depasi - in intervale de pana la 12 ore - 30 de litri pe metru patrat si izolat 70-80 de litri pe metru patrat. Cele mai afectate vor fi Banatul, Oltenia, Muntenia si zona montana, unde pe spatii restranse se vor cumula peste 100 de litri pe metru patrat.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.