Acum 60 de ani, la 15 august, in timp ce simteam deja inceputul grozaviilor ce ne pandeau dupa izbucnirea "pacii"cu URSS, ascultam la radio cum lumea libera se bucura ca prin capitularea Japoniei se incheia cel mai sangeros razboi al omenirii. Alalta
Acum 60 de ani, la 15 august, in timp ce simteam deja inceputul grozaviilor ce ne pandeau dupa izbucnirea "pacii"cu URSS, ascultam la radio cum lumea libera se bucura ca prin capitularea Japoniei se incheia cel mai sangeros razboi al omenirii. Alaltaieri, la comemorarea acestui eveniment, Japonia si-a cerut iertare, prin premierul ei, pentru ororile facute, ceea ce rusii nu au facut niciodata. E drept, insa, in Japonia, in mausoleul de la Yasukuni, sunt venerati eroii razboiului, chiar si cei care au fost criminali de razboi, asa cum sunt venerati in Rusia marii criminali ai comunismului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.