Surse informate din apropierea ministrului elen de Finante, Giorgios Alogoskoufis, citate de cotidianul britanic "The Daily Telegraph", au relatat ca Grecia va fi in curand urmatorul stat european ce adopta sistemul cotei unice de impozitare. Premier
Surse informate din apropierea ministrului elen de Finante, Giorgios Alogoskoufis, citate de cotidianul britanic "The Daily Telegraph", au relatat ca Grecia va fi in curand urmatorul stat european ce adopta sistemul cotei unice de impozitare. Premierul Karamanlis ar putea face un anunt in acest sens luna viitoare, cu prilejul Targului anual international de la Salonic. Este stiut faptul ca Jocurile Olimpice de anul trecut, de la Atena, au dus la un deficit bugetar de aproape 7 la suta din PIB, iar la somatiile UE, ministrul de Finante, Alogoskoufis, a promis ca va lua masuri pentru a-l duce pana la 3 la suta, limita admisa de institutiile europene. El crede ca stabilirea unei cote unice de impozitare va descuraja evaziunea fiscala si coruptia, va stimula cresterea veniturilor populatiei, cu efect benefic, asupra veniturilor la bugetul tarii. In prezent, in Grecia sunt trei grile de impozitare - 15 la suta, 30 la suta si 40 la suta. Propunerea este ca din 2007 sa se instituie o cota unica de impozitare de 25 la suta, atat pentru veniturile cetatenilor, cat si pentru cele ale corporatiilor. In context, "The Daily Telegraph" reaminteste experienta incununata de succes in tarile est-europene prin introducerea cotelor unice de impozitare in Polonia, Slovacia, Letonia, Lituania, Estonia. Ideea prinde, se pare, teren nu numai in tarile europene mai putin dezvoltate, ci si in Marea Britanie. In Spania si Germania exista propunerea ca taxa unica de impozitare sa fie de 30 la suta din veniturile persoanelor si companiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.