Zeci de mii de pelerini au participat, ieri, la Manastirea Putna, la Sfanta Liturghie oficiata de Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, si de un sobor de preoti, la ceremonia religioasa luand parte si seful statulu
Zeci de mii de pelerini au participat, ieri, la Manastirea Putna, la Sfanta Liturghie oficiata de Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, si de un sobor de preoti, la ceremonia religioasa luand parte si seful statului, Traian Basescu. Oameni din aproape toata tara, precum si romani din Ucraina si Republica Moldova, au sosit la Putna inca de duminica seara, unii dintre ei amplasandu-si corturile pe malul paraului Putna din zona manastirii. Ceremonia religioasa de la Manastirea Putna, care poarta hramul Adormirea Maicii Domnului, a inceput la ora 9.00, printre miile de pelerini care au participat la slujba aflandu-se, inca de la inceput, si ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, alaturi de sotia sa. In discursul sau, PS Ioachim Bacauanul a evocat importanta Sarbatorii Adormirea Maicii Domnului pentru intreaga crestinatate, iar staretul manastirii, arhimandrit Melchisedec, a citit mesajul Patriarhului Teoctist catre pelerinii de la Putna. In jurul orei 11.00, la Putna a sosit si presedintele Traian Basescu, cu sotia sa, Maria. Desi presedintele a declarat, duminica, la Voronet, ca, in situatia in care presa se va comporta civilizat, nu va face apel la membrii SPP pentru a-i indeparta pe reporterii prea insistenti, luni, acestia au fost destul de fermi, ziaristii reusind cu greu sa ia imagini video sau sa faca fotografii.
Parintii si-au trimis copiii sa faca poze cu presedintele
Foto: Mediafax Cei doi au mers in multime, in curtea bisericii, in zona in care merg de obicei, an de an. Pe tot traseul pana la locul de unde a asistat la slujba, Basescu a fost intampinat cu entuziasm de pelerini, care s-au fotografiat cu el si cu sotia sa. Si pe durata slujbei presedintele s-a fotografiat cu copiii trimisi de parinti. La finalul ceremoniei religioase, Basescu a fost imbratisat de o batrana in varsta de 74 de ani, cu care a stat de vorba, de altfel, si in timpul slujbei. Presedintele si sotia sa s-au rugat la mormantul lui Stefan cel Mare din biserica manastirii, dupa care au iesit in curte, unde au aprins lumanari. Ei au plecat apoi pe jos la un localnic, unde obisnuiesc, de cativa ani, sa ia masa. Dupa slujba, personalul manastirii a oferit pelerinilor sarmale si cozonac. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.