cotidianul german Bild. De altfel, cetatea Vaticanului are unul din cele mai puternice observatoare cosmice din lume. Deasupra apartamentelor pontificale din Castelul Gandolfo, resedinta de vara a papilor inca din timpul pontificatului lui papei U
cotidianul german Bild. De altfel, cetatea Vaticanului are unul din cele mai puternice observatoare cosmice din lume.
Deasupra apartamentelor pontificale din Castelul Gandolfo, resedinta de vara a papilor inca din timpul pontificatului lui papei Urban al VIII-lea, cei mai buni astronomi din 19 tari au discutat cat se poate de serios despre prezenta vietii in spatiul extraterestru, informeaza cotidianul german Bild.
Parintele Maffeo Sabino, 82 de ani, care lucreaza la Observatorul Vaticanului de peste 40 de ani, intrebat ce se va intampla daca intr-adevar s-ar descoperi extraterestri, a raspuns ca "este posibil ca Dumnezeu sa fi creat fiinte extraterestre". Daca s-ar face o astfel de descoperire, spunea el mai in gluma, mai in serios, "ii vom intreba desigur daca cred in Dumnezeu si daca cunosc cele zece porunci".
Pentru a rezolva spinoasa problema a extraterestrilor astronomii vor putea apela la Observatorul Vatican, o institutie nonreligioasa care isi trage originile din 1578, cand papa Grigore al XIII-lea a construit asa-numitul "turn al vanturilor", un prim punct de observare a stelelor, urmat mai tarziu de un adevarat observator astronomic, construit in spatele catedralei San Pietro de papa Leon al XIII-lea in 1891. Obervatorul a fost mutat mai apoi la Castelul Gandolfo, resedinta de vara a papilor, si ulterior la Tucson, Arizona, in SUA.
Actualul observator, deservit de parintii iezuiti, care este conectat cu centrul astronomic de la Castel Gandolfo prin intermediul Internetului, este unul din cele mai bune din lume, putand cerceta galaxii aflate la cinci miliarde de ani lumina distanta fata de Terra.
Pentru constructia observatorului au fost donate 3,5 miliarde de dolari de catre un grup de miliardari americani.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.