Cu tot tonul sau ferm si ultimativ, discursul sustinut saptamana trecuta de presedintele Basescu nu a produs pana acum decat o suma intreaga de reactii si comentarii, si destul de putine actiuni concrete.
Astfel, dupa cum veti putea citi in pa

Cu tot tonul sau ferm si ultimativ, discursul sustinut saptamana trecuta de presedintele Basescu nu a produs pana acum decat o suma intreaga de reactii si comentarii, si destul de putine actiuni concrete.
Astfel, dupa cum veti putea citi in pagina a 2-a a ziarului, reteta Basescu a provocat reactii diverse in sanatate. Daca Mircea Cinteza a inteles ca abia de-acum va fi si mai abitir sustinut de Coalitie, furnizorii de produse medicale ii dau si ei dreptate presedintelui, dar spun ca... ministrul nu are decat tangential legatura cu realitatea din sistem. In ce priveste aceste probleme, PSD acuza de pe margine: blamata lege a spitalelor a fost votata cu amendamentele Coalitiei de la putere. Intr-o declaratie acordata ziarului nostru, publicata in pagina a 3-a, Gelu Stefan Diaconu, seful Autoritatii Nationale a Vamilor si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), lamureste problema atribuirii posturilor din vami. Astfel, potrivit lui Diaconu, care recunoaste ca numirile temporare fara concurs pot avea la baza relatii clientelare, pentru organizarea unui concurs pentru un post este nevoie de zeci de avize, iar aceasta situatie persista de ani de zile. Nu intamplator probabil, lucrurile nu s-au schimbat nici in ultimele luni, chiar daca seful ANV sustine ca imboldul presedintelui ar putea accelera lucrurile.
In ce priveste ceea ce presedintele a numit "inadmisibila secretizare a contractelor Hidroelectrica", Nicolae Opris, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, sustine, in pagina a 4-a a ziarului, ca, in toate pietele de energie, contractele comerciale nu sunt publice, iar o societate le poate face publice doar daca doreste acest lucru. Afirmatia este intarita si de ministrul Seres: "Nu poti pune la avizier tarifele". Tot in pagina a 4-a, veti vedea ca schimbarea conditiilor de vanzare a actiunilor Petrom, in conditiile propuse de Basescu, nu e atat de simpla. In pagina a 8-a puteti vedea ca stilul presedintelui provoaca ingrijorare nu doar in mediul patronal, ci si in randul sindicatelor, ambele "tabere" sustinand ca acutizarea conflictului Basescu-Tariceanu va compromite integrarea in 2007.

Adrian Seceleanu / adrian.seceleanu@curierulnational.ro

Sistemul sanitar comenteaza reteta lui Basescu


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.