Componentii echipei nationale de fotbal a Romaniei prezenti, duminica, la reunirea de la Casa Fotbalului, au declarat ca meciul cu Andorra, programat miercuri, de la ora 21.30, pe stadionul Gheorghe Hagi din Constanta, in Ggrupa I de calificare la CM

Componentii echipei nationale de fotbal a Romaniei prezenti, duminica, la reunirea de la Casa Fotbalului, au declarat ca meciul cu Andorra, programat miercuri, de la ora 21.30, pe stadionul Gheorghe Hagi din Constanta, in Ggrupa I de calificare la CM 2006, trebuie tratat cu mare seriozitate.
"Nu este un antrenament, ci un meci oficial, trebuie sa-l tratam cu seriozitate, ca sa n-avem parte de cine stie ce surprize neplacute. Ne asteptam la orice", a spus portarul Bogdan Lobont, care a adaugat ca se gandeste deja la urmatoarea campanie de calificare. Lobont a vorbit si despre situatia sa de la echipa de club, Ajax Amsterdam. "Am contract pana in 2008, il respect. Nu sunt de acord cu decizia antrenorului, dar o respect. Ce se va intampla cu mine la nationala daca voi fi in continuare rezerva la Ajax? Asta este, echipa nationala nu incepe si nu se termina cu Lobont", a comentat Lobont, adaugand ca FC Steaua are sanse de calificare in grupele Ligii Campionilor. "De ce nu? A demonstrat si sezonul trecut, cand a facut o figura frumoasa in Europa, ca este o echipa puternica", a mentionat portarul.
Antrenorul-jucator al formatiei CFR Cluj, Dorinel Munteanu, a afirmat ca Andorra a produs in trecut cateva surprize, dar este sigur ca acest lucru nu se va intampla si in partida de miercuri. "Andorra este si ea o echipa, are 20 de jucatori... De-aia mergem in cantonament cu patru zile inainte, ca e meci usor? Vrem un joc bun si victoria. Sansele noastre de calificare nu sunt foarte mari, dar vom incerca sa obtinem maximum de puncte in ultimele trei partide", a spus Munteanu. Intrebat despre faptul ca la meciul cu Andorra va acumula 125 de selectii in echipa nationala, egalandu-l pe recordmanul Gheorghe Hagi, Munteanu a declarat: "N-am avut nici un vis, nu ma gandeam la asta. Ce inseamna aceasta selectie? Este la fel ca si celelalte convocari de pana acum, nu este vorba de recorduri". Dorinel Munteanu a subliniat ca va pregati meciul cu RC Lens din mansa a doua a finalei Cupei UEFA Intertoto chiar daca este convocat la nationala. "Am doi secunzi, care vor face programul pe care l-am lasat eu. Daca CFR Cluj si Poli Timisoara sunt doua echipe umflate? Dar cine le-a umflat? Fiecare antrenor se uita in ograda lui. La noi au vorbit rezultatele din Intertoto, dar suntem cu picioarele pe pamant. Ma asteptam la mai mult de la partida cu Jiul, de joc sunt partial multumit, insa nu si de rezultat (n.r. - 0-0). Am avut multe ocazii, dar n-am marcat. Asta ne da de gandit", a comentat Munteanu.
Fundasul Razvan Rat a precizat ca intalnirea cu Andorra este un prilej pentru selectioner sa imbunatateasca jocul echipei. "Este bine ca ne intalnim, pacat ca nu se poate si mai des. Sigur, era si mai bine daca ne-am fi strans anul viitor, in Germania, la Cupa Mondiala. Asta este, important este sa ne imbunatatim jocul, asta este scopul, nu? Jucam si cu Iran, cu Afghanistan, cu cine-o fi...", a spus Rat.
Cosmin Barcauan a afirmat ca in acest moment nu mai exista echipe mari si echipe mici in fotbal. "Trebuie sa tratam foarte serios acest meci si sa castigam. Il tin si pe postasul ala daca este nevoie, ca sa-mi fac treaba. Sper ca Andorra sa nu se vada nici pe teren, nu numai pe harta", a comentat Barcauan.
Fundasul Flavius Stoican l-a completat pe colegul sau de la Sahtior Donetk: "Este un meci mai lejer, dar trebuie sa-l tratam serios. Trebuie sa castigam acest meci, indiferent cum. Avem sanse minime sa ne calificam, dar noi jucam pana la capat si ce o fi, o fi. Inca mai speram, ca altfel nu am mai juca, mai sunt sanse mici, dar mai sunt. Andorra este o echipa modesta si cred eu ca trebuie sa invingem. Ar trebui sa castigam la o diferenta cat mai mare si sa facem si un joc bun", a spus Stoican, adaugand ca este decizia selectionerului ca Steaua sa aiba doar un singur jucator convocat la nationala.

Opt jucatori prezenti la reunirea echipei Romaniei pentru meciul cu Andorra

Opt jucatori au fost prezenti, ieri, la Casa Fotbalului, la reunirea echipei nationale de fotbal a Romaniei pentru meciul cu selectionata Andorrei, care va avea loc miercuri, de la ora 21.30, pe stadionul Gheorghe Hagi din Constanta, in Grupa I de calificare la Cupa Mondiala din Germania 2006.
La sediul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) au venit Bogdan Lobont, Cosmin Contra, Cosmin Barcauan, Razvan Rat, Flavius Stoican, Gigel Coman, Gigel Bucur si Dorinel Munteanu, ei plecand spre Constanta cu autocarul. Fundasul Razvan Rat a ajuns cu cateva minute peste ora 11.00, in momentul in care ceilalti jucatori, impreuna cu selectionerul Victor Piturca, paraseau Casa Fotbalului, indreptandu-se spre autocar.
Daca va fi folosit de Piturca, antrenorul-jucator al echipei CFR Cluj, Dorinel Munteanu, va acumula 125 de selectii la echipa nationala a Romaniei, egalandu-l astfel pe recordmanul de pana acum, Gheorghe Hagi. Acest lucru se va intampla pe stadionul care poarta chiar numele fostului capitan si selectioner al nationalei Romaniei. Totodata, echipa Romaniei mai are nevoie de doua reusite pentru a atinge golul 1.000 din palmaresul all-time.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.