Politistul de la Nadlac, de la Satu-Mare, de la Vama Veche sau de aiurea stie ca politica o face seful sau si seful sefului sau, care prospera si ei din cusca cainelui. Ce spune presedintele Basescu, de la Bucuresti, nu-i musai sa le incurce lor soco
Politistul de la Nadlac, de la Satu-Mare, de la Vama Veche sau de aiurea stie ca politica o face seful sau si seful sefului sau, care prospera si ei din cusca cainelui. Ce spune presedintele Basescu, de la Bucuresti, nu-i musai sa le incurce lor socotelile. Practica ii da dreptate spagarului: ce e control ca valul trece, iar de dosarele penale, intocmite politistilor din vama, se alege, de obicei, praful. Fiindca o parte substantiala din spaga se muta in buzunarele avocatilor care, culmea, reusesc sa convinga instantele fie ca Rex cainele de serviciu a carat de aiurea euroii in cusca, fie vreun contrabandist i-a aruncat acolo din cine stie ce motive. Daca controalele inopinate de la Centru se vor inmuia in urmatoarea perioada, asa cum s-a intamplat de obicei dupa o actiune in forta dictata de politica ministrului de interne, totul va reintra in normal, iar Rex, cainele de serviciu, va amusina, din nou, euroii stapanului politist spaguiti de la turistii din autocare, de la cei care au intarziat in Europa mai mult de 90 de zile, de la soferul care are prin bagaje mai mult de doua cartuse de tigari sau pleaca in Occident cu masina altuia. Totul e organizat, bine pus la punct, multumitor pentru intreaga structura vamala. Doar cusca, parca, ar trebui schimbata, nu?!

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.