dreptul se depun la primariile de sector sau din localitatea unde aveti domiciliul. Alocatia pentru copiii nou-nascuti e ca o prima de nastere, care se acorda o singura data pentru copilul care nu a depasit varsta de sase luni si, totodata, pentru
dreptul se depun la primariile de sector sau din localitatea unde aveti domiciliul.
Alocatia pentru copiii nou-nascuti e ca o prima de nastere, care se acorda o singura data pentru copilul care nu a depasit varsta de sase luni si, totodata, pentru primii patru copii. Cuantumul este de 186 lei. Aceasta se acorda in baza unei cereri, insotita de actele doveditoare. Actele necesare sunt cerere tip, actul de identitate al mamei, certificatul de nastere al copilului, livretul de familie, certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior (daca este cazul) si negatie de la sectorul sau din localitatea unde a fost inregistrata nasterea copilului, daca este alta decat domiciliul din actele de identitate ale mamei. Alocatia se acorda pentru luna urmatoare lunii de nastere.
Alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala sunt forme de sprijin pentru familiile cu copii. Beneficiarii sunt familiile alcatuite dintr-un singur parinte si copii (cu varsta maxima de 18 ani). Cele doua alocatii se acorda doar familiilor care realizeaza venituri nete lunare de pana la 160 lei pentru fiecare membru de familie.
in ambele situatii trebuie ca fiecare copil care a depasit varsta de 7 ani sa urmeze o forma de invatamant organizata. Aceste alocatii se acorda in baza unei cereri insotite de actele doveditoare privitoare la componenta familiei si veniturile acesteia. Actele necesare sunt cerere tip, livretul de familie (original si copie), CI/BI ale membrilor familiei care au implinit 14 ani (copie si original), certificat de nastere (copie si original) si acte privind veniturile nete realizate de membrii familiei.
Alocatia de stat se acorda copiilor in varsta de maximum 7 ani, inclusiv pentru cei care implinesc aceasta varsta, pe tot parcursul anului scolar pana la data de 31 august. Solicitarea se face in numele copilului de catre unul din parinti, tutore, curator sau persoana careia i-a fost dat in plasament familial/ incredintat spre crestere si educare. Cuantumul e de 23 de lei lunar. Actele necesare sunt cerere tip, actul de identitate al unuia dintre parinti (copie si original), certificatul de nastere al copilului (copie si original).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.