Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Mures (AJOFM) a cerut conducerii Azomures date referitoare la angajati, insa reprezentantii societatii au transmis institutiei ca nu au pregatit un plan legat de concedieri colective.
Directorul i
Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Mures (AJOFM) a cerut conducerii Azomures date referitoare la angajati, insa reprezentantii societatii au transmis institutiei ca nu au pregatit un plan legat de concedieri colective.
Directorul interimar al AJOFM Mures, Monica Stefan, a declarat ca, dupa anuntul Azomures referitor la inchiderea combinatului, institutia pe care o conduce a solicitat conducerii mai multe date referitoare la angajati, respectiv o statistica referitoare la categoriile socio-profesionale din combinat, pentru alcatuirea unui "plan de bataie" in eventualitatea inchiderii unitatii.
Conducerea combinatului a transmis, insa, ca nu are deocamdata pregatit un proiect referitor la concedieri colective, a declarat Monica Stefan. Conform liderului sindicatului "Alternativa 2002", Maria Dandarau, majoritatea personalului angajat de la combinatul producator de ingrasaminte chimice Azomures este "imbatranita", ceea ce face ca o eventuala inchidere a unitatii sa faca extrem de grea gasirea unui loc pe piata muncii. Dandarau a declarat ca, potrivit datelor sindicatului, din totalul de circa 3.000 de angajati ai combinatului, aproximativ 900 indeplinesc conditiile de pensionare, iar peste 1.500 au varsta de peste 45 de ani.
Adunarea Generala a Actionarilor de la combinatul producator de ingrasaminte chimice Azomures a decis, marti, inchiderea unitatii.
Adunarea Generala a Actionarilor a luat in discutie consecintele economice grave asupra starii si activitatii societatii pe care le-ar avea o majorare salariala de 9,5%, solicitata de sindicalisti, in conformitate cu prevederile contractului colectiv pe ramura. Aceasta, in conditiile in care 66% dintre sindicalisti au optat pentru majorarea salariilor, chiar cu riscul inchiderii combinatului, iar unii au deschis actiuni in instanta. Potrivit hotararii AGA, combinatul va fi inchis imediat dupa efectuarea tuturor procedurilor, data vehiculata fiind 28 august.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.