Patru imigranti, printre care si un roman, au cazut in plasa agentilor federali americani si au fost arestati pentru ca sunt considerati deosebit de periculosi. Ei sunt acuzati de jafuri si infractiuni de natura sexuala impotriva unor minori. Operati
Patru imigranti, printre care si un roman, au cazut in plasa agentilor federali americani si au fost arestati pentru ca sunt considerati deosebit de periculosi. Ei sunt acuzati de jafuri si infractiuni de natura sexuala impotriva unor minori. Operatiunea complexa declansata in orasul Jacksonville se numeste "Predator" si vizeaza descoperirea tuturor persoanelor care pun in pericol viata adolescentilor.
Cei patru, care nu au cetatenie americana, se fac vinovati de infractiuni de natura sexuala si jaf, fapte comise pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Ei au savarsit infractiunile impotriva unor minori cu varsta sub 16 ani, ceea ce, potrivit legislatiei americane, constituie o fapta pentru care ar putea fi deportati. Trei, dintre cei patru locuiau legal in SUA, fiind posesori de green-card. Doi dintre infractori sunt din Mexic, unul este din Liban, iar celalalt este din Romania. Serviciul de Imigratie si Vama din Statele Unite nu a facut publice numele celor patru sau alte date personale care sa faca posibila identificarea lor. Agentii federali i-au cautat timp de mai multe luni pe cei patru imigranti despre care sustin ca reprezinta un adevarat pericol pentru copii. Pentru protejarea minorilor, autoritatile americane au demarat actiunea nationala, denumita generic "Predator". Anchetatorii au precizat, potrivit site-ului firstcoastnews.com, ca barbatii au comis "crimele" pe teritoriul SUA, unde au facut si puscarie. Pentru astfel de fapte, legislatia SUA prevede deportarea. Oficialii au declarat ca cei patru au intrat in SUA fara sa fie supusi inspectiei ICE. Despre libanez se spune ca se afla deja in inchisoarea Clay County, iar depistarea celor patru s-a facut gratie unei liste de supraveghere pe care o primesc lunar de la politisti agentii de la serviciul de imigrari. "Primim aceasta lista in fiecare luna. Noi analizam lista pentru a vedea cine este cetatean american si cine nu", a declarat John Chakwin, seful ICE din Jacksonville.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.