Pana la inceperea anului scolar liniile RATB ar putea fi din nou operationale in judetul Ilfov, a declarat ieri, prefectul judetului ilfov, Marian Petrache (foto). El a precizat ca a pregatit, impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, un proiect d
Pana la inceperea anului scolar liniile RATB ar putea fi din nou operationale in judetul Ilfov, a declarat ieri, prefectul judetului ilfov, Marian Petrache (foto). El a precizat ca a pregatit, impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care sa se modifice OUG 86/2001 (aprobata prin legea 284/2002). In baza acestei legi, Consiliul General al Mucipiului Bucuresti (CGMB) a emis o hotarare prin care liniile RATB preorasenseti au fost suspendate (Legea 284 nu mai dadea posibilitatea ca transportul dintr-un judet sa poata fi extins si subventionat in afara granitelor teritoriale ale Capitalei). "Cu alte cuvinte serviciile publice de transport trebuia asigurate de consiliile locale si Consiliul Judetean. Insa, situatia judetului Ilfov este deosebita. Multe persoane se deplaseaza zilnic intre Bucuresti si Ilfov. Aceste doua zone administrativ-teritoriale sunt legate si nu pot fi separate", a precizat prefectul de Ilfov. In urma hotararii CGMB, cetatenii Judetului Ilfov s-au trezit, incepand de la 1 iulie, fara autobuzele RATB-ului. In locul acestora, au fost infiintate linii de maxi-taxi care practica, insa, tarife mai mari decat RATB-ul si nu ofera posibilitatea cumpararii de abonamente. Nemultumirile celor din Ilfov, dar si din Capitala nu au intarziat sa apara. "Am avut o discutie cu primarul Capitalei, Adriean Videanu, si am intocmit o propunere de OUG care sa dea posibilitatea sa se reinfiinteze cele 68 de linii RATB care deserveau judetul Ilfov. Ordonanta pentru modificarea OUG 86/2001 va fi adoptata cel mai probabil in sedinta de Guvern de saptamana viitoare. Urmeaza apoi sa se faca o intalnire intre Consiliul Judetean Ilfov si Consiliul Muncipiului Bucuresti sa se stabileasca cu ce va contribui Ilfovul pentru sustinerea transportului operat de RATB", a precizat Petrache. In prezent ordonanta este la avizat la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.