Salariatii Petrom, indreptatiti sa achizitioneze 8% din actiunile Petrom, au ales sa imputerniceasca organizatia salariatilor din companie, deoarece nu dispun de banii necesari cumpararii acestora, a precizat ieri, la BBC, Liviu Luca, liderul sindic
Salariatii Petrom, indreptatiti sa achizitioneze 8% din actiunile Petrom, au ales sa imputerniceasca organizatia salariatilor din companie, deoarece nu dispun de banii necesari cumpararii acestora, a precizat ieri, la BBC, Liviu Luca, liderul sindicatului companiei Pe-trom.
Aprecierea a fost facuta ca urmare a declaratiei presedintelui Traian Basescu, conform careia in Guvern s-ar fi incercat de doua ori promovarea unei ordonante de urgenta ce ar fi putut imputernici organizatia salariatilor din Petrom sa cumpere in numele acestora actiuni ale companiei.
Presedintele Basescu s-a declarat impotriva acestei ordonante si a cerut Guvernului sa gaseasca o cale ca salariatii Petrom sa beneficieze individual de acest drept prevazut in strategia de privatizare a companiei. "Cred ca totusi presedintele Basescu nu este bine informat. Nu este vorba de a ajunge intr-o singura mana; cred ca se deturneaza scopul acestei discutii", a spus Liviu Luca, la BBC.
Conform liderului sindical, asociatia salariatilor a pornit o negociere in vederea obtinerii unui imprumut, in asa fel incat sa poata achizitiona cele opt la suta din actiunile Petrom. "Va trebui neaparat sa cerem o intalnire cu presedintele Basescu pentru ca trebuie pana la urma sa se cunoasca si punctul nostru de vedere", a precizat Liviu Luca. El a explicat ca pentru a investi in actiunile ce i se cuvin, un salariat ar avea nevoie de circa 4000 de
euro. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.