Serviciul Teritorial Timisoara al PNA a sesizat Parchetul ICCJ in legatura cu o posibila implicare a fostului ministru al Industriilor in "sprijinirea gruparii infractionale" in cazul Electrica, dosar in care au fost facute mai multe arestari pentru
Serviciul Teritorial Timisoara al PNA a sesizat Parchetul ICCJ in legatura cu o posibila implicare a fostului ministru al Industriilor in "sprijinirea gruparii infractionale" in cazul Electrica, dosar in care au fost facute mai multe arestari pentru fapte de coruptie.
Anuntul a fost facut de procurorul sef al PNA Timisoara, Vlad Speriusi, intr-o conferinta de presa care a avut loc ieri. Potrivit procurorului PNA Timisoara, la dosarul cauzei exista declaratia unor martori care relateaza mai multe discutii intre membrii presupusei grupari infractionale conduse de Vasile Croitoru (n.r.- arestat in cauza), in care ar fi fost mentionat si numele fostului ministru Dan Ioan Popescu. "Avand in vedere ca este un astfel de indiciu, am sesizat, prin declaratii de martori si prin rechizitoriu, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a se constata daca acea grupare infractionala a fost sprijinita de fostul ministru", a declarat Vlad Speriusi.
El a mai anuntat ca a fost finalizat cu rechizitoriu dosarul Electrica Banat, in care exista pana la acest moment 44 de inculpati, din care 24 au fost trimisi in judecata, 12 fiind deja in stare de arest preventiv. In cazul altor 20 de persoane s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala.
La randul sau, fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, il avertizeaza pe procurorul sef al PNA Timisoara Vlad Speriusi ca nu va accepta "murdarirea" numelui sau si a activitatii sale in calitate de membru al Guvernului.
Dan Ioan Popescu sustine ca intre declaratiile lui Speriusi din 6 august si cele de vineri "exista grave neconcordante pentru un profesionist aflat intr-o functie publica de o asemenea responsabilitate".
El mai spune ca, de aceea, nu intelege rostul unor "astfel de manevre mediatice prin care actuala justitie intelege sa faca doar un spectacol si nu sa afle adevarul", precizand ca nu se indoieste nici o clipa ca "aceste aberante atacuri desfasurate in ultima perioada sunt comandate si regizate politic". (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.