Ne-am obisnuit ca atunci cand constatam dezmatul din fotbalul nostru sa-i acuzam exclusivamente pe cei doi gamani de la liga, respectiv federatie, adica pe Mitica Dragomir si Mircea Sandu. Desigur ca nu exageram prea mult, ca doar ei sunt marile cape
Ne-am obisnuit ca atunci cand constatam dezmatul din fotbalul nostru sa-i acuzam exclusivamente pe cei doi gamani de la liga, respectiv federatie, adica pe Mitica Dragomir si Mircea Sandu. Desigur ca nu exageram prea mult, ca doar ei sunt marile capetenii si trebuie sa poarte intreaga responsabilitate, insa culpabilizandu-i numai pe acestia omitem intr-un mod destul de grav ce fauna, ce cloaca detestabila dospeste la umbra acestora. Sunt niste indivizi care n-au avut si nu vor avea niciodata anvergura, rapacitate si vocatia nimicniciei etalate si perfectionate ce cei doi, de aceea sunt mult mai jalnici, intrucat acestia in tot acest ragaz de timp in care coclesc pe un scaun dospind de acarieni n-au facut altceva decat sa se rutineze in gainarii, in cacatisuri, sa se agate de firimituri cu disperarea cleptomanului.
Ca om de fotbal, ca sef al unui club de provincie, pana sa ajungi la cei doi capcauni executivi cu acesti harciogari vicleni trebuie sa-ti mananci amarul. Vii de la Cluj, Iasi sau Timisoara sa inregistrezi actele unui biet fotbalist cracanat sau sa depui cine dracu' stie ce hartoage, bati aproape o tara intreaga pana la sediul FRF sau LPF si odata ajuns la destinatie constati ca ai incaput pe mainile unui neispravit cu mecla sictirita, agresiva si primitiva, care in cazul in care nu te repede sau nu-ti leapada o injuratura de cele sfinte te lasa sa astepti pe culoare pana se satura ei de moaca ta posaca sau, mai degraba, pana iti achiti cu o generozitate pe care tot ei o stabiliesc dreptul de a fi bagat in seama si tratat cu un minim respect. Sunt niste indivizi mentinuti pe niste salarii ridicole care parca sunt constransi cu deliberare sa se refugieze in spert si impostura. Asta indeosebi in cursul saptamanii, pentru ca in week-end au avut grija stabii lor sa le dea de lucru, sa-i trimitaca observatori la meciuri, unde iar te dispera cu prezenta lor respingatoare. Se baga singuri in seama, te agaseaza cu mici chitibusuri, ba ca nu e capac la closetul de la vestiarul oaspetilor, ba ca toaleta nu e dotata cu bideuri pentru eventualitatea delegarii unei brigazi feminine, ba ca spectatorii croncane cand apare Banel Nicolita, toate acestea si multe altele serioase motive de a primi amenzi care adesea depasesc fondul total alocat primelor pentru victorie.
Sunt in general oameni cu un gros cazier in fotbalul nostru, care in toata aceasta perioada si-au facut o retea clientelara, s-au pus cu slugarnicia lor puhava in slujba cate unui grangur pe care il tucalaresc in detrimentul celor de la echipele mai nepricopsite. Ar merita sa vedeti, eventual cu cameara ascunsa in ce mod sunt primiti in cele doua sedii Jean Padureanu sau chiar Gheorghe Stefan fata de un umil reprezentant al celor de la Jiul Petrosani sau Pandurii Targu Jiu, sau sa observati cum sunt tratati la comisiile de disciplina jucatorii de la cele doua echipe nou promovate in comparatie cu cei de la Steaua si Dinamo. Apropo, i-ai vazut vreodata cum arata de Vali Alexandru sau Mircea Cezar Ionescu, ce figuri haine si dubioase au? Mai bine le publicam pozele si scapam si de scris, intrucat credeti-ne, ce n-ar mai fi trebuit adaugat nici un rand pentru a va convinge de justetea celor afirmate mai sus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.